زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش خبرنگار عترتنا؛ آیت الله مهدی احدی از اساتید حوزه علمیه قم شامگاه جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه در ادامه سلسله جلسات درس اخلاق در مسجد الزهرا (س) تهران، با بیان اینکه اسلام به اصل اعتصام زیاد تاکید کرده است؛ گفت: اگر میخواهید در بحث اعتصام پخته شوید به آیه ۱۰۱ سوره آل عمران که خداوند میفرماید: «وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَیٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ؛ و هر کس به دین خدا متمسّک شود محققا به راه مستقیم هدایت یافته است.»، مراجعه کند و تفاسیر این آیه را مطالعه نماید.
وی ادامه داد: اعتصام ویژگیهای خاص خود را دارد که یکی از ویژگیهای آن این است که تمام جاذبههای دروغین و کاذب را با این اصل میفهمید و تشخیص میدهید که این جاذبه کذب و دروغ است. ولی زحمت میخواهد که به اینجا برسید.
ایستادگی اصل اعتصام در برابر نفاق
این استاد اخلاق اظهار کرد: ضمن اینکه اصل اعتصام مقابل نفاق افکنان میایستد و توانایی خود را برای یاری از دین و رهبران عالی مقام بالا میبرد، و آن قدر ظرفیت خود را بالا میبرد که نه کینه کسی او را اذیت میکند و نه اینکه فقر مالی او را از دین بیزار میکند و نه رعب و وحشتی دارد.
وی افزود: حتی اگر مخالفین بر علیه او فریاد بزنند او میگوید من یک اصل دارم و آن انتظار است و این انتظار باعث میشود از مدار خارج نشود که این اصل اعتصام است که همانطور که گفته شد خداوند در این آیه فرمودند: «وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَیٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ؛ و هر کس به دین خدا متمسّک شود محققا به راه مستقیم هدایت یافته است.» و هر کس معتصم به خدا باشد به راه مستقیم هدایت راه پیدا میکند.
ترس از گرانی و هجوم به فروشگاهها نشانه نداشتن عصمت درونی
آیت الله احدی ترس از فقر و گرانی را از نشانههای ندشتن عصمت درونی و اعتصام دانست و گفت: اعتصام از عصمت است و وقتی کسی از فقر و گرانی وحشت پیدا میکند، معلوم میشود او عصمت درونی ندارد! در این ایام برای اصلاح اقتصادی یک حرکتی انجام شد که مردم برای خرید کالا با قیمت قدیم به فروشگاهها هجوم بردند اما در بین این مردم عدهای هم که هر هفته جمکران میرفتد و یابن الحسن هم میگفتند، بودند!
وی ادامه داد: این افراد یابن الحسن گو هم از ترس گرانی به فروشگاهها هجوم آوردند! حرکت این افراد نشان داد که این افراد با اینکه جمکرانی بودند اما معتصم بالله نبودند!
این استاد اخلاق افزود: ما در سیره اهل بیت (ع) و شاگردان حضرات معصومین اصلا اینگونه ندیدم که امثال ابوذر، سلمان و مقداد اینگونه عمل کرده باشند! خیلی وقتها چنین امتحاناتی پیش میآید و باعث میشود سرنوشت انسان را تغییر بدهد و آن سرنوشت عالی شکست بخورد و از دست برود.
معتصم از گرانی هم ترسی ندارد
آیت الله احدی اظهار کرد: اگر معتصم باشید وقتی گرانی هم میآید، بیحجابی هم در جامعه فراگیر میشود باز چنین فردی عصمت خود را از دست نمیدهد و اگر دریای فریب هم به سمت او بیاید عصمت خود را از دست نمیدهد و این برای همه طبقات است نه اینکه فقط برای یک طبقه معنوی خاص باشد.
وی ادامه داد: اگر کسی اینگونه در عرفان عمل کرد دیگر مشکلی برای او پیش نمیآید، اما اگر شما اعتصام نداشته باشید حتی اگر جمکران هم بروید و برای امام حسین (علیه السلام) هم سینه بزنید و نذری بدهید، اما یک لحظه با یک امتحان و اتفاق همه چیز را از دست میدهید.
دنبال جلب محبت امام زمان (عج) باشید نه دیگران
آیت الله احدی به نامه امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره و بیان کرد: امام مهدی (عج) در نامهای به شیخ مفید به وی هشدار دادند و فرمودند که تمام تلاشت را بگذار برای یک کاری که محبت مرا جلب کنی. هر کجا رفتی و به هر مقامی رسیدید، دنبال این نباشید که محبت کسی را جلب کنید، بلکه تمام فعالیت و تلاش شما این باشد که بتوانید در این کار و این مقام محبت امام مهدی (عج) را جلب کنید.
وی ادامه داد: اگر چنین کردید و دنبال جلب محبت امام مهدی (عج) بودید بدانید که از تمام تهدیدها و نفاقها حفظ میشد.
دوری از ناراحت کردن امام زمان (عج)
این استاد اخلاق افزود: و در ادامه هم حضرت فرمودند که از هر چیزی که باعث ناراحتی من میشود دوری کن! پس هر کجا دیدید اگر به کسی نزدیک میشود یا کاری انجام میدهید و به هر مکانی که میروید و هر ساختار و گروهی و حزبی که به آن نزدیک میشوید، اگر امام مهدی (عج) از آن ناراحت میشود، باید از آن دور شوید.
ما انقلاب کردیم برای ظهور حضرت نه ارزانی ارزاق
آیت الله احدی در پایان سخنان خود گفت: ما انقلاب کردیم که ظهور نزدیک شود نه اینکه برنج و روغن ارزان شود و درشان مردم نیست که به فروشگاهها هجوم ببرند. خیلیها در این ایام روغن نداشتند اما به فروشگاهها هجوم نبردند در صورتی که اگر دین خود را درست میکردید همه چیز شما حل شده بود.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام
منبع خبر : اختصاصی عترتنا
https://etratona.ir/?p=31268