×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۲

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

ویژگی کافران از نظر خدا در آیه سوم سوره ابراهیمبه گزارش خبرنگار عترتنا؛ مهدی توکلی واعظ و سخنران دینی صبح چهارشنبه دوم شهریورماه در ششمین روز مراسم عزاداری دهه سوم ماه محرم در حسینه مرحوم خوشنما در محله ایران تهران با اشاره به آیه سوم سوره ابراهیم به سه ویژگی کافران پرداخت و گفت: در هیچ کجای دنیا مجرم را در آتش نمی‌اندازد و الان به اسم حقوق بشر اعدام هم در دنیا کم شده و آن را خلاف حقوق بشر می‌داند، اما کجای دنیا مجرم را در آتش می‌اندازند آن هم آتشی که خدا روشن کرده باشد که در آیه دوم سوره ابراهیم خداوند درباره کافران می‌فرماید: «وَوَیْلٌ لِلْکَافِرِینَ مِنْ عَذَابٍ شَدِیدٍ؛ و وای بر کافران از عذابی سخت.»

وی ادامه داد: هر چند آتش‌های دنیا کم نیست تا حدی که فولاد را هم آب می‌کند اما این آتش را هم بشر درست کرده است، ولی آتش جهنم هرگز خاموش نمی‌شود و آسمان و زمین طاقت آن را ندارند!

سوختن دائمی کافران در آتش جهنم

توکلی با بیان ویژگی آتش جهنم گفت: حالا فرض کنید یک نفر را در آتش بیندازد بالاخره او می‌سوزد و میمیرد و تمام می‌شود اما خداوند کسی را به آتش جهنم بیندازد او نمیمیرد و تمام نمی‌شود بلکه بعد از هر سوختن دوباره به او گوشت و پوست تازه می‌دهند و دوباره می‌سوزد، پس‌ای کافران از خدا بترسید که عذاب خدا شدید است.

وی تاکید کرد: اینطور نیست که برخی فقط می‌گویند خدا ارحم الراحمین است و همه را می‌بخشد این ارحم الرحمین بودن خدا شرطی دارد که خدا در جایگاه عفو و گذشت باشد و قطعا کسی از خدا مهربان‌تر نیست. حتی محبت مادر یک قطره از محبت خدا است و اقیانوس محبت در خدا است.

شدید العقاب بودن عذاب خداوند با کافران

این واعظ دینی با اشاره به اینکه خداوند با کافران شدید العقاب است، گفت: اما خداوند با کافران شدید العقاب است! هر جا در قرآن خداوند کلمه «وَیْل» را آورده است این کلمه خیلی تند است و خطابش به کفار است و اگر جایی هم به کفار نگفته این عمل بوی کفر می‌دهد. در آیه اول سوره مطففین می‌فرماید: «وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفِینَ؛ وای بر کم فروشان» یا در آیه ۴ سوره ماعده می‌فرماید: «فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ؛ پس وای بر آن نماز گزاران.» و در این آیه دوم سوره ابراهیم هم می‌فرماید: «ۗ وَوَیْلٌ لِلْکَافِرِینَ مِنْ عَذَابٍ شَدِیدٍ؛ و وای بر کافران از عذابی سخت.»

وی خاطر نشان کرد: گاهی هم نمازخوانان هم مورد خطاب هستند، چون این نماز، نماز نیست، گاهی می‌خواهند و گاهی نمی‌خواند، یا نماز را سبک می‌شمارد، یا اینکه اول وقت نمی‌خواند و هر وقت دلش خواست می‌خواند. در صورتی که هر کس در ساعتی که ساعت خدا است و وقت نماز شده است کار دیگری انجام دهد آن کار هرگز برکت پیدا نمی‌کند و شکست خورده است، آن ساعت مال خدا است و نباید کار دیگری کرد. در اذان هم می‌گویید: «حیّ علی الصلاه» یعنی به سوی نماز بشتابید! الان ساعت خدا است پس سریع به سوی خدا بشتابید و کار دیگری انجام ندهید. اصلا آیا کار دیگری مهمتر از کار خدا هست؟!

سه ویژگی کافران در آیه سوم سوره ابراهیم / محبت دنیا و دنیا پرستی

توکلی با شرح آیه سوم سوره ابراهیم درباره ویژگی‌های کافران گفت: کافر از نظر خدا کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ این کافران سه ویژگی دارند که در آیه سوم سوره ابراهیم خداوند می‌فرماید: «الَّذِینَ یَسْتَحِبُّونَ الْحَیَاهَ الدُّنْیَا عَلَی الْآخِرَهِ وَیَصُدُّونَ؛ آنان که زندگی دنیا را از آخرت دوست‌تردارند»، پس ویژگی اول کافران این است که دنیا را از آخرت بیشتر دوست دارند! نمی‌گویند آخرت را دوست نداریم، بلکه می‌گویند دنیا را بیشتر از آخرت دوست داریم!

وی ادامه داد: اصلا کسی نیست که خدا را دوست نداشته باشد! اما مشکل این است که دنیا را بیشتر از خدا دوست دارند! در کربلا هم هر دو گروه نمازخوان بودند و خدا را هم دوست داشتند اما گروه مقابل دنیا و حکومت ری را بیشتر از خدا دوست داشتند و دنیا را بر خدا ترجیح دادند! امام حسین (ع) هم می‌فرمود مردم بنده دنیا هستند نه بنده خدا و دین لقلقه زبان آن‌ها شده است!

وی افزود: بنابراین نباید محبت دنیا بر خدا و آخرت غلبه کند. دین فقط نماز خواندن نیست بلکه دین یک مجموعه مرکب از قوانین واجب و حرام است که باید همه واجبات را عمل و همه حرام‌ها را ترک کرد.

باز داشتن دیگران از راه خدا ویژگی دوم کافران

توکلی به دومین ویژگی کافران اشاره و بیان کرد: ویژگی دوم کافران این است که در ادامه آیه خداوند می‌فرماید: «وَیَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ؛ و دیگران را از راه خدا باز می‌دارند» اینها مردم را از راه خدا باز می‌دارند که این ویژگی دوم کافران است.

وی ادامه داد: مثلا می‌گویند به بچه هیئتی‌ها و مسجدی‌ها کار نمی‌دهیم، یا اینکه پدر و مادرها دخترهای خود را چادری بار نمی‌آورند، این یعنی پشت به امر و دستور خدا حرکت کردن است و طبق این آیه دیگران را از راه خدا دور کردن است.

پدر و مادرهایی که بچه‌های خود را از راه خدا باز می‌دارند!

این واعظ دینی با اشاره به عملکرد پدر و مادرها در دور کردن فرزندان از راه خدا، گفت: خانواده‌ها اینقدر برای اینکه بچه در کنکور رتبه بیاورد هزینه می‌کنند او را کلاس‌های مختلف می‌برند، از بچگی او را کلاس زبان می‌برند تا رتبه کنکور بیاورد و در دانشگاه قبول شود، اما یک ذره هم برای اینکه این بچه خدایی شود تلاش نمی‌کنند! او را کلاس قرآن نمی‌برند، حتی صحیح خواندن نماز و قرآن را هم یادش نمی‌دهند! این یعنی او را از مسیر خدا دور کردید.

مهم متدین شدن فرزندان است نه کسب رتبه کنکور

وی ادامه داد: اینقدر اهمیت می‌دهید که فرزندتان دکتر و دانشگاهی شود، اصلا اهمیت نمی‌دهید تا او خدایی شود. پیامبر (ص) فرمودند وای بر امت من در آخرالزمان که از پدر و مادرهای مسلمان بچه‌های مسلمان بار نمی‌آید! مهم این است که بچه متدین و خدایی نشود، نه اینکه همه چیزش را بدهد حتی دین و ایمانش تا دانشگاهی شود و رتبه کنکور بیاورد! کجای دین این دستور را خدا داده است؟!

وی افزود: همینطور که پدر و مادرها طوری با فرزندان خود برخورد می‌کنند و با آن‌ها می‌فهمانند که رتبه کنکور خط قرمز ما است، بجه هم می‌فهمد و تلاش می‌کند و رتبه کنکور را می‌آورد، اما اگر درباره حجاب و نماز و قرآن هم اینگونه بودید، این بچه متدین و خدایی می‌شود. گاهی پدر و مادرها اینگونه فرزندان خود را از خدا دور میکنند، گاهی هم استاد و معلم و گاهی هم رفیق و دوست او را از این مسیر الهی دور کرده و به انحراف می‌کشد. بدایند که بچه‌ها مثل نوار خام هستند که هر چه روی این نوار بریزید آن‌ها آن را ضبط می‌کنند.

این واعظ دینی اظهار کرد: پس ویژگی دوم کافران این است که مردم را از راه خدا باز می‌دارند و کاری می‌کنند که مردم به راه خدا نروند. مثلا الان اگر یک دکتر ظاهری مذهبی داشته باشد و ریش و انگشتری و بگویند این پزشک جراح است، اکثرا از او فرار می‌کنند و می‌گویند ما بیمار خود را به دست این فرد نمی‌دهیم! اما کافی است یک دکتر با کروات و ریش تیغ زده و ادلکن زده باشد، حتی سوادش از آن دکتر متدین کمتر اما به این فرد اعتماد می‌کنند، چون در جامعه اینگونه در ذهن‌ها جا افتاده است.

وی افزود: حتی گاهی اولاد، پدر و مادر را منحرف می‌کند! مثلا پدر و مادر بی‌سواد هستند و این بچه دانشگاه رفته و مدرکی گرفته و خود را با سواد می‌داند و می‌گوید این حرف‌های آخوندها دروغ و خرافات است و پدر و مادر هم فکر می‌کنند او با سواد است و بهتر می‌داند و اینگونه به انحراف کشیده می‌شوند!

ایجاد انحراف در راه خدا ویژگی سوم کافران

توکلی به ویژگی سوم کافران اشاره و بیان کرد: در ادامه این آیه خداوند می‌فرماید: «وَیَبْغُونَهَا عِوَجًا؛ می‌خواهند راه حق را منحرف سازند؛» ویژگی سوم کافران این است که مردم را از راه حق منحرف می‌کنند و شبهه و شک ایجاد می‌کنند و راه خدا را کج نشان می‌دهند.

وی افزود: اینها با این شبهات می‌خواهند بگویند که این دین الکی است و راه خدا را کج نشان می‌دهند تا کسی به این سمت نرود! و هزاران شبهه را ایجاد می‌کنند.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.