زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش خبرنگار عترتنا؛حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن الهی، استاد حوزه علمیه، عصر روز چهارشنبه ۲ شهریورماه در مراسم عزاداری دهه سوم ماه محرم در حسینیه فاطمه زهرا (س) گردان عمار در محله آبسردار تهران با اشاره به اهمیت عقل و رفتار و عبادت عاقلانه در دینداری گفت: اینجور نیست ما هر جور در دین ورود و زندگی کنیم، دیندار محسوب شویم! گاهی یک امر در دین ما را میگیرد مثلا یکی قرآن خوان خوبی است و خوب قرآن میخواند، امام مطالب و مسائل دیگر دین را نمیداند و روی زمین مانده است، این امور دیگر نمیگذارد او یک دیندار واقعی باشد. دین یک مجموعه است نه فقط یک عمل.
وی ادامه داد: این بدن باید همه اعضا و قسمتهای آن خوب باشد که من در صحت و سلامت باشم، پس باید به دین هم جامع نگاه و عمل کرد، نباید یک بخش دین پررنگ و بخش دیگر کمرنگ باشد! این باعث آسیب کلی میشود. یک موقع من دنبال دین هستم و یک موقع دین، زندگی مرا شکل میدهد.
رابطه بلا با گناه و خطای مرتکب شده
این استاد اخلاق حوزوی با اشاره به فلسفه بلاها اظهار کرد: اصلا هیچ کجا خدا احتیاج به اینکه به کسی بلا بفرستد را ندارد! ما راجع به بلا اشتباه فکر میکنیم. پیامبر (ص) نشسته بودند و اصحاب هم کنار ایشان بودند که یکدفعه پیامبر (ع) فرمودند: «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»، اصحاب پرسیدند چه اتفاقی افتاد؟ حضرت فرمودند: باد این چراغ را خاموش کرد! این بلا است! و خدا به این بلا اکتفا کرد.
وی ادامه داد: در اتاق دارید راه میروید یک دفعه شصت پای شما به فرش گیر میکند، این بلا بود و شما بلا را ندیدید! یا اینکه با ماشین تصادف میکنید و میگویید بیمه دارم، اینها بلا است که بعد از آن باید فکر کنید ببینید چکار کردهاید که این اتفاق افتاده است و خود را اصلاح و توبه کنید.
وی افزود: امام سجاد (ع) فرمودند پدرم در لحظات آخرت فرمودند پسرم به کسی که یاوری ندارد ظلم نکن که خدا یاور او است. اما ما راحت در خانه به زن و بچه ظلم میکنیم.
مراقب رفتارتان باشید
حجت الاسلام الهی با توصیه به اینکه حالا که منسوب به اهل بیت (ع) شدید، خیلی مراقب رفتار خود باشید، گفت: اما شما منسوب به اهل بیت (ع) شدهاید و باید خیلی مراقب رفتار خود باشد. مثلا من منبری هستم این منبری بودن نباید مرا گول بزند بلکه باید همه چیزمان اهل بیتی باشد. الان کسی چای ریز امام حسین (ع) شد است او باید خیلی مواظب باشد که با همه مودب باشد.
وی ادامه داد: لذا اولین فاکتور عقل است و از خدا عقل بخواهید نه اینکه عقل ندارید ما عقل را تعطیل کرددیم! اگر هم حب حسین (ع) در دلتان هست بدانید همه خوبیها در دل شما است.
اهل بیت (ع) ما را عاقل میخواهند و ملاک هم عاقلانه بودن است
این استاد و مولف حوزوی با اشاره به اهمیت جایگاه عقل و رفتار عاقلانه اظهار کرد: اهل بیت (ع) هم ما را عاقل میخواهند. مثلا الان میخواهید به هیئت کمک کنید اما شما در حد ده تومان توان کمک کردن دارید نباید یازده تومان کمک کنید! آنچه در توان دارید و عقل هم میگوید ده تومان باید کمک کرد.
وی خاطر نشان کرد: ما را عاقلانه میخواهند. ثواب و عقاب الهی هم به اندازه عقل است. ممکن است یک عاقل خوابیده باشد اما برای او ثواب بنویسند، چون خواب او عاقلانه بوده است اما یک جاهل هم در حال عبادت باشد اما به او ثواب ندهند.
وی افزود: وقتی شکمتان پر است نماز نخوانید! چون این شکم پر باعث میشود عقل و قلب و خُلق را بهم بزند و در این لحظه نماز نخواهید و کمی با تاخیر بخوانید! پس همه امور با نگاه عقل است. اگر در دینداری عقل را مراعات کردید پس یک سوم دین را دارید و یک سوم دیگر هم ولایت است که باید مودت و محبت خود را به اهل بیت (ع) زیاد کنید. شعائر را تعظیم کنید.
اهمیت تعظیم شعائر دینی
حجت الاسلام الهی در پایان با اشاره به اهمیت تعظیم شعائر دینی اظهار کرد: در تعظیم شعائر بدانید که با ۲ نفر هم میشود نماز جماعت خواند، یک نفر جلو بایستد و نفر دوم هم پشت و نماز را با جماعت بخوانید و همینطور هیئت هم با دو نفر میتوان تشکیل داد، دنبال جمعیت نباشد! شما هم الان اینجا آورده اند.
وی افزود: همچنین خیلی مراقب باشید نمازهایتان قضا نشود و سر وقت بخوانید، خصوصا اگر نماز صبح قضا شد بدانید که سفرههایتان هم کوچک خواهد شد! این مشکلات اقتصادی به خاطر همین قضا شدن نماز صبح است.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام
منبع خبر : اختصاصی عترتنا
https://etratona.ir/?p=31369