×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 3 دقیقه

توبه اولین منزلگاه سیر الی الله است / عترتنابه گزارش خبرنگار عترتنا؛آیت الله سید رحیم توکل، استاد برجسته اخلاق حوزه علمیه قم، روز گذشته شنبه ۱۴ آبان ماه در برنامه یاد خدا درباره منزلگاه توبه و اهمیت شکرگزاری گفت: خدای عالم به ما عقل داده که گناه نکنیم و اگر زمین خوردیم و مرتکب گناه شدیم باب توبه را باز کرده است که برگردیم و همچنین در حق ما عنایت‌ها فرمودند که شاکر باشیم، اما هشدار هم داده‌اند که اگر کفران کردید، عذاب خدا هم بسیار سنگین است.

اهمیت شکر گزاری و ارتباط آن با ورود به عالم شهود

این استاد برجسته اخلاق با اشاره به اهمیت شکرگزاری و راز مخفی در آن، اظهار کرد: خداوند در آیه ۷ سوره ابراهیم می‌فرماید: «وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ ۖ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ»، و آنگاه که پروردگارتان اِعلام کرد که اگر واقعاً سپاسگزاری کنید، [نعمت‌] شما را افزون خواهم کرد، و اگر ناسپاسی نمایید، قطعاً عذاب من سخت خواهد بود.

وی ادامه داد: یک رازی در شکر کردن است و راه ورود به عالم شهود در همین آیه است است، در بسته راه را به ما نشان داده‌اند که اگر شکر کنید بر نعمت شما خدا می‌افزاید و اگر کفران کنید خدا شما را عذاب می‌کند که یک رازی در آن است. اگر با توجه به این آیه نگاه کنید راز آن را می‌فهمید که این راز کلید ورود به عالم شهود است.

باب توبه اولین منزلگاه سیر الی الله

آیت الله توکل باب توبه را اولین منزلگاه سیر الی الله دانست و گفت: اولین منزلگاه سیر الی الله باب توبه است. همین ابتدا به خدا بگویید که خلاصه کلام گناه کردم و یقین دارم که ادب را در محضر خدا رعایت نکردم، اما خدایا نفهمیدم و بنا دارم دیگر انجام ندهم، پس لطف کن آن را پای من حساب نکن و من میخواهم درست شوم، که اگر این را واقعا گفتید خدا هم دست شما را می‌گیرد.

گناه کردن به خاطر یک لحظه شهوت!

وی تاکید کرد: اصلا با گناه به کجا می‌خواهید برسید؟ غیر از این است که می‌خواهید به یک شهوتی برسید که این شهوت بعد از چند دقیقه رسیدن به آن تبدیل به نکبت می‌شود! و مزه گناه تمام می‌شود و نکبت گناه دامن گیر است. پس به خاطر یک لحظه شهوت چرا گناه می‌کنید؟!

وی افزود: در تلقین میت می‌گویند فلانی فرزند فلانی بگو انت نعم رب و انا بئس العبد، خدایا تو خوب خدایی بود و من بد بنده‌ای برای تو بودم! چرا همین الان خودتان این جمله را نمی‌گویید و آن را برای عالم قبر گذاشتید که دیگران برای شما بگویند‍!

جواب یک گناه را هم در قیامت نمی‌توان داد!

این استاد اخلاق با اشاره به خطر حتی یک گناه در پرونده اعمال انسان، بیان کرد: اصلا خیلی با تقوا باشید روزی یک گناه کرده باشید در ماه می‌شود سی تا گناه و همینطور در سال و در طول عمرتان همین یک گناه در روز را حساب کنید، ببینید چقدر می‌شود؟ یا خیلی عالی باشید هفته‌ای یک گناه کرده باشید! باز سالی ۵۲ هفته است باز ۵۲ گناه در هر سال از عمرتان در حساب شما است و اصلی بگویید سالی یک گناه، آیا برای یک گناه می‌توانید فردای قیامت جواب خدا را بدهید؟

وی خاطر نشان کرد: بدانید که عمری معصیت کردید اما خدا به شما آبرو داد و حفظ آبرو کرد و مردم نفهمیدند، پس تا دیر نشده توبه کنید. باید برای ما جا بیفتد که در محضر خدا خیلی کم ادب بودیم که گناه کردیم.

منظور از یقظه در سیر الی الله

آیت الله توکل در پایان با اشاره به منزلگاه یقظه گفت: منزلگاه دوم یقظه است در لغت یقظه در مقابل نوم یعنی خواب است و یقظه به معنای بیداری است و اینجا این مراد نیست. آنکه توبه کرده بیدار شده که توبه کرده است پس بیدار شده است و این یقظه یک معنای دیگر دارد و این است که در اولین منزلگاه بنا بر این شد به واجبات عمل و از محرمات پرهیز شود و در منزلگاه دوم باید حال تقید در من بیاید که وقتی زمان نماز اول وقت شد مقید باشم که نماز اول وقت را بخوانم و همه کار کنار برود و تقید به اطاعت از فرمان خدا داشته باشم که به این یقظه می‌گویند.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.