×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 3 دقیقه

چرا از عبادت و نماز لذت نمی بریم؟!به گزارش خبرنگار عترتنا؛ مهدی توکلی، صبح شنبه ۲۷ آذرماه در مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه بیت الحسین(ع) تهران درباره عقوبت دروغ گفتن و گرفته شدن طعم ایمان و لذت مناجات به ایراد سخن پرداخت و به تبیین سه چیزی که مانع چشیدن ایمان و لذت مناجات می‌شود، پرداخت. در ادامه گزیده سخنان این واعظ دینی را می‌خوانید.

یکی از ساعات زمانی مهم در استجابت دعا، ساعت عقد ازدواج است، اما به شرطی که این ساعت محلی برای گناه تبدیل نشود.

توصیه پیامبر(ص) هنگام عقد دخترشان

پیامبراکرم(ص) در لحظه عقد امیرالمؤمنین(ع) و حضرت زهرا(س)، امیرالمؤمنین(ع) را توصیه نموده و می‌فرمایند: «إِیَّاکَ وَ اَلْکَذِبَ فَإِنَّهُ یُسَوِّدُ اَلْوَجْهَ وَ عَلَیْکَ بِالصِّدْقِ فَإِنَّهُ مُبَارَکٌ وَ اَلْکَذِبَ شُؤْمٌ اَلْخَبَرَ»، مبادا دروغ بگویی و از دهان تو دروغ بیرون بیاید که دروغ انسان را سیاه رو می‌کند.

دروغ انسان را سیاه رو می‌کند! / منظور از نور ایمان

اولین نصیحت پیامبر(ص) در لحظه عقد دخترشان به داماد این است که از دروغ پرهیز کن که رو را سیاه می‌کند و نور ایمان را از چهره می‌برد.

حالا بعضی‌ها سفید رو هستند و پوست سفیدی دارند، ولی این نشانه نورانیت نیست، نورانیت نور ایمان آن نوری است که در چهره بلال سیاه پوست بود و بلال نورانی بود به نحوی که هر کس او را می‌دید می‌گفت عجب نوری دارد.

نور ایمان یک نور معنوی است که با دروغ این نور خاموش می‌شود و این نور معنوی را همه می‌توانند ببینید حتی گناهکاران هم این نور را در چهره مؤمنین می‌بینید، همانطور که وقتی حضرت یوسف(ع) به زندان افتاد زندانیان که او را دیدند گفتند چهره او نشان می‌دهد که او خلافکار نیست، «إِنَّا نَرَاکَ مِنَ الْمُحْسِنِینَ» و آنها خواب‌های خود را برای او در زندان نقل می‌کردند.

رسوا شدن و روسیاهی ثمره دروغگویی

به هر حال دروغ انسان را رسوا و روسیاه می‌کند! بچه‌های حضرت یعقوب(ع) با اینکه پیغمبر زاده بودند به دروغ گفتند که یوسف(ع) را گرگ خورده است! اما ۴۰ سال بعد این دروغ آنها بر ملا شد و آنها روسیاه شدند. اصلاً ضرب المثل داریم که خورشید همیشه پشت ابر نمی‌ماند.

پس دروغ آدم را روسیاه می‌کند و نور ایمان را می‌برد و علاوه بر آن نمی‌گذارد انسان شیرینی ایمان را بچشد.

از بین رفتن شیرینی ایمان و لذت مناجات با دروغ

همیشه از خدا بخواهید که شیرینی ایمان را نصیبتان کند که بتوانید شیرینی ایمان را بچشید. الان جان شما برایتان شیرین است، یا اینکه یک بچه نوزادی دارید این بچه برای شما شیرین است، اما ایمان از اینها شیرین‌تر است.

اگر کسی طعم ایمان را بچشد حاضر است جانش را هم بدهد اما ایمانش را از او نگیرند، همانطور که امام حسین(علیه السلام) جانش را در راه ایمانش داد و حتی بچه نوزادش را هم حاضر شد بدهد و زن و بچه‌اش هم به اسارت بروند، اما ایمانش پا برجا باشد.

سه چیز نمی‌گذارد طعم ایمان را بچشید
چرا از نماز و عبادت لذت نمی‌برید؟!

سه چیز هم نمی‌گذارد انسان طعم ایمان را بچشد! مثلا نمی‌گذارد شما از نمازتان لذت ببرید، نماز می‌خوانید اما با کسالت می‌خوانید و لذت نمی‌برید! در صورتی که اگر انسان از نماز لذت ببرد، نمازش را عاشقانه می‌خواند.

یکی از چیزهایی که نمی‌گذارد انسان لذت معنوی را ببرد و طعم ایمان را بچشد، دروغ است! متاسفانه دروغ زندگی‌ها ما را پر کرده است. در روایات آمده تا دروغ را ترک نکنید، محال است که طعم ایمان را بتوانید بچشید!

نگاه به نامحرم مانع لذت عبادت

دوم چیزی که نمی‌گذارد طعم ایمان را بچشید، نگاه به نامحرم و چشم چرانی است. یکی چشمش به نامحرم می‌افتد اما چشم افتادن با نگاه کردن به قصد لذت بردن فرق می‌کند، کسی که با لذت به نامحرم نگاه می‌کند و این نگاه را هم ادامه می‌دهد و نگاهش امتداد دارد، این چشم چرانی است که خدا لذت طعم ایمان را از این فرد می‌گیرد.

حالا ممکن است یک چشم چران هم نماز بخواند، حتی اول وقت هم نماز بخواند و مسجد و هیئت هم برود! اما لذت معنوی و طعم ایمان را خدا به او نمی‌دهد. مثلا می‌گوید بروم مسجد سریع اول وقت نمازم را بخوانم و خلاص شوم! این نماز دیگر لذتی ندارد.

حتی با این تفکر به بچه‌ها هم می‌گوید بروید سریع نمازتان را اول وقت بخوانید تا خلاص شوید! با این حرفش دارد کینه نماز را از همین بچگی به دل این بچه‌ها می‌اندازد!

لقمه حرام مانع دیگر نچشیدن طعم ایمان و لذت عبادت

سوم چیزی که طعم ایمان را از انسان می‌گیرد، لقمه حرام است. اصلا به خاطر لقمه‌های حرام بود که امام حسین(علیه السلام) را به شهادت رساندند و حضرت هم به آنها فرمودند شکم‌های شما از حرام پر شده است که سخن من در شما تاثیر نمی‌گذارد.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.