×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رفتار والدین مهمترین اثر تربیتی در فرزندان را داردبه گزارش خبرنگار عترتنا؛امیرحسین بانکی‌پور، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان صبح امروز سه شنبه ۲۷ دی‌ماه در سلسه جلسات تربیت سالم فرزند که در مسجد الزهرا(س) منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، گفت: بچه‌ ها آنطور که ما دوست می‌داریم بزرگ نمی‌شوند، بلکه آنطور که ما رفتار می‌کنیم و هستیم تربیت می‌شوند.

اثر رفتار والدین در تربیت فرزند

این کارشناس خانواده اظهار کرد: خیلی وقت‌ها ما یک چیزهایی به فرزندان خود می‌گوییم و می‌خواهیم این رفتار خوب را انجام دهند، مثلا می‌خواهیم بچه‌هایمان راستگو و صادق باشند، اما در خانه خودمان دروغ می‌گوییم و اسم آن را دروغ مصلحتی می‌گذاریم که خیلی از این دروغ‌های مصلحتی، دروغ منفعتی خودمان است،

وی ادامه داد: مثلا مادر می‌گوید به فلانی بگو پدرت در منزل نیست! ما با رفتارمان به بچه یاد می‌دهیم که دروغ بگوید و از آن طرف توقع داریم آن‌ها راستگو و صادق باشند.

بچه‌ ها مثل ضبط صوت رفتار والدین را ضبط می‌کنند

بانکی‌پور با بیان اینکه بچه‌ها مثل ضبط صوت، رفتار و اعمال پدر و مادر را ضبط می‌کنند، گفت: بچه‌ها مثل ضبط صوت می‌مانند و خیلی سریع رفتار ما را ضبط می‌کنند. ما دوست داریم بچه‌ها به مادر احترام بگذارند، اما خودمان با بی‌احترامی با مادرش برخورد میکنیم و بچه این بی‌احترامی را یاد میگیرد نه آن چیزی که ما از او می‌خواهیم.

وی ادامه داد: بچه وقتی می‌بیند که ما رفتار تندی با مادرش داریم او هم با مادرش رفتاری تندی پیدا می‌کند، اما اگر دید رفتار ما با مادرش محترمانه است، او هم یاد میگیرد که با مادرش محترمانه رفتار کند.

وی تاکید کرد: حالا ما دوست داریم بچه‌هایمان علاقمند به نماز و عبادات باشد، این بچه باید عشق عبادت را در ما ببیند نه نماز تکلیفی را، باید نماز عاشقانه را در ما ببیند که علاقمند به نماز شود. یا اینکه ما دوست داریم بچه‌هایمان نسبت به روحانیت و علما احترام بگذارند و ما باید قبلش این احترام را در رفتارمان در خانه به او نشان داده باشیم که او عملی این رفتار را انجام دهد.

علت علاقمند شدن بچه‌ ها به مهاجرت به خارج

بانکی‌پور با اشاره به یکی از علل علاقمند شدن بچه‌ها برای مهاجرت به خارج در آینده، اظهار کرد: اگر ما در منزل جلوی بچه‌ها از مسئولین و مدیران کشوری نقد کردیم، این بچه دیگر در ذهنش تجزیه و تحلیل نمی‌کند که این برخورد و نقد من در منزل نسبت به آن‌ها درباره فلان شخص مسئول است نه همه مسئولین.

وی ادامه داد: خیلی وقت‌ها ما متوجه رفتارمان نیستیم و آن رفتارهای ما در ذهن فرزندان ما ایجاد می‌شود و بعد هم تعجب می‌کنیم که فرزندان ما چرا می‌خواهند خارج کشور بروند؟ وقتی ما در خانه ایرادها و نقدها و اختلاس‌های یک مسئول را مطرح می‌کنیم، این عملا در ذهن این بچه یک حس منفی از کشور شکل می‌گیرد و برای همین علاقمند می‌شود که از کشور برود.

رفتار غیر عفیفانه والدین و توقع حجاب از بچه‌ ها

این کارشناس خانواده اظهار کرد: ما دوست داریم بچه‌هایمان عفاف و حجاب داشته باشند، اما رفتار عملی ما غیر عفیفانه است. عفاف دقیقا روبروی رفاه طلبی است و عفاف غیر از آن عفت جنسی است و یک مفهوم عام است.

وی افزود: وقتی فرزند ما زیاده طلبی‌های ما را می‌بیند و بعد سوال می‌کند چرا من باید حجاب داشته باشم و مادر هم تعجب می‌کند چرا این سوال را پرسیده است در صورتی که علت آن این است که این بچه از رفتاری که از مادر خود دیده یک رفتار غیر عفیفانه بوده است!

وی خاطر نشان کرد: وقتی والدین در تجملات زندگی حد عفاف را نداشتند و حالا که از بچه می‌خواهند که حد و حدود را رعایت کند، این بچه تعجب می‌کند که چرا باید حجاب داشته باشم؟

لزوم دقت والدین در ریز رفتارهای خود جلوی بچه‌ ها

بانکی‌پور در پایان گفت: بنابراین ما خیلی وقت‌ها متوجه ریز رفتار‌های خود جلوی بچه‌ها نیستیم ولی بعد انعکاس آن را در آن‌ها می‌بینیم و تعجب می‌کنیم!

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.