زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش خبرنگار عترتنا؛حجتالاسلام والمسلمین «سید حسین هاشمینژاد» خطیب حوزوی شب گذشته در حسینیه بیتالرقیه(س) تهران طی سخنانی با اشاره به رابطه روزه با غلبه بر نفس گفت: خداوند در قرآن می فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ؛ ای افرادی که ایمان آوردهاید! روزه بر شما نوشته شده، همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید.
وی ادامه داد: روزه آثار و برکاتی دارد و در حدیثی از امام علی (ع) آمده است: «انَّ عمرک وقتک الذی انت فیه ما فاتَ مَضی وَما سَیأْتیک فَاینَ قُمْ فَاغْتَنِمِ الْفُرْصَهَ بَینَ الْعَدَمَینِ؛ عمرت وقتی است که در آن قرار داری، گذشته و آینده معدوم است بنابر این فرصت را بین دوعدم (گذشته و آینده) غنیمت شمار.»
رابطه روزه با غلبه کردن بر نفس
وی با اشاره به روایتی دیگر از امام علی (ع) در خصوص احترام گذاشتن به نام رمضان و خواندن آن به ماه رمضان ادامه داد: قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ لَا تَقُولُوا رَمَضَانَ وَ لَکِنْ قُولُوا شَهْرُ رَمَضانَ فَإِنَّکُمْ لَا تَدْرُونَ مَا رَمَضَان؛ رمضان اسمی از اسماء الهی میباشد و نبایست به تنهایی ذکر کرد مثلا بگوییم، رمضان آمد یا رفت، بلکه باید گفت ماه رمضان آمد، ماه رمضان رفت یعنی ماه را باید به اسم اضافه نمود.
این خطیب حوزوی افزود: حقیقتا روزه به معنای بازداشتن نفس از کل مفطرات است و از پیامبر(ص) روایت است که فرمودند: روزه نفس و شهوت را میمیراند و قلب را زنده میکند همان طوری قلع ظروف مسی را سفید میکند ماه رمضان هم زنگارهایی که روی قلب ما آمده است از گناه پاک و سفید میکند.
ماچرای غلبه کردن حاج حسین آقا قمی بر نفس خویش
این خطیب حوزوی در خصوص غلبه کردن نفس به زندگی حاج آقا حسین قمی و شیخ بهایی که از علمای بزرگ شیعه بودند و با هوای نفسشان مبارزه کردند اشاره کرد و افزود: همان طور که میدانید مهار نفس مشکل است؛ زمانی که حاج آقا حسین قمی در مشهد بودند، در مجلس مهمی با شیرینی از ایشان پذیرایی میشود. یکی از همراهان بیاختیار لبخندی معناداری میزند. حاج آقا حسین متوجه میشود که چیزی به خاطرش آمده که موجب تبسمش شده است. به او میگوید گویا مطلبی مربوط به من است که خندیدی، اگر غیبتی نیست بگو برای چه خندیدی.
وی ادامه داد: او میگوید که در یکی از مجالس رسمی، دیس شیرینی جلو شما گذاشتند و شما بر خلاف آداب، بیشتر از متعارف شیرینی خوردید. یکی از حضار که شاهد این جریان بود، پشت سر شما گفت عالمی مانند فلانی نباید این گونه اهل شکم چرانی باشد. حاج آقا حسین قمی خندید و گفت قصه از این قرار است: در یکی از مجالس که شیرینی آوردند، دیدم میل نفسانی من این است که کم بخورم و حالت زهد را در جمع حفظ کنم.
وی افزود: از طرف دیگر دیدم خوردن شیرینی بیشتر از حد متعارف صدمهی جسمی برای من ندارد و حق کسی هم ضایع نمیشود. برای مخالفت با نفس، مقدار زیادتر از متعارف شیرینی خوردم و گوشه دیس را خالی کردم که شبهه ریاکاری و تظاهر به زهد از بین رود.
مبارزه شیخ بهایی با نفس خویش
این خطیب حوزوی اظهار کرد: یکی از روزها نفس شیخ بهایی هوس کباب کرد. با موعظه نفس خود را قانع کرد که از خوردن کباب بگذرد. اما اثری نداشت زیرا بعد از مدتی نفسش شروع به بهانه گیری کرد. هرچه خواست نفس خودرا قانع کند نشد. از منزل خارج شده رفت به سوی کبابی. اتفاقا”نزدیک مغازه کبابی پاسبانی چوب خود را گذاشته بود زیر چانهاش ودر حال چرت زدن بود. شیخ بهایی با خود گفت لگدی به این پاسبان میزنم تا او هم با چوب خود کتکی به من بزند ونفسم از خوردن کباب منصرف گردد. رفت جلو ولگدی به پاسبان زد. پاسبان چشم خود را باز کرده وگفت نفس تو کباب میخواهد مرا میزنی.
اهمیت سحرهای ماه مبارک رمضان
حجتالاسلام والمسلمین هاشمینژاد در پایان با اشاره به اهمیت سحرهای ماه مبارک رمضان گفت: در سحرها سعی کنید ساعتی زودتر بیدار شوید و با خدای خود خلوتی کنید، نباید از برکات این سحرها غافل شویم. سحر وقت استغفار و توبه و توجه به خداست.
*اختصاصی عترتنا / خبرنگار: علیرضا برومند
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام / آپارات
منبع خبر : اختصاصی عترتنا
https://etratona.ir/?p=31590