×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

دو خروجی مهم بعد از عاشورا/ یاد حاج‌آقا فخر توسط امام عصر عج / موسوی مطلق / عترتنا

به گزارش خبرنگار عترتنا؛حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سید عباس موسوی مطلق» شب گذشته دوشنبه نهم مردادماه سال جاری در ابتدای جلسه هفتگی درس اخلاق خود در دارالبکاء فاطمه الزهراء سلام‌الله علیها در تهران با اشاره به اهمیت اینکه امام‌زمان (عج) انسان را یاد کند، گفت: جلسات مرحوم آیت‌الله بهاءالدینی طوری نبود که ایشان در این جلسات مطالب عرفانی را بیان کنند، بلکه همین حرف‌های ساده را می‌گفتند؛ اما جایی که باید حرف مهمی را بگویند، می‌گفتند.

وقتی امام‌زمان عج یاد حاج‌آقا فخر تهرانی نمودند!

وی ادامه داد: در یکی از همین جلسات ایشان وسط حرف‌های عادی خود که حاج‌آقا فخر تهرانی هم نشسته بودند، یک‌دفعه گفتند در جلسه‌ای حضرت ولیعصر عج نشسته بودند و از آقا فخر یاد کردند! حالا کسی هم در این جلسه نمی‌توانست از ایشان بپرسد چرا یاد کردند، ولی بعد از ایشان سؤال کردند که مقصود چه بود؟ و ایشان گفتند: آن یادکردن حضرت به‌خاطر این بود که حاج‌آقا فخر به مادرشان خدمت می‌کرد و چون مادرشان نیازمند این خدمت بود، حاج‌آقا فخر اصلاً ازدواج نکرد و دائم به مادرشان خدمت می‌کرد؛ پس چنین یادی ارزش دارد که حضرت ولیعصر عج انسان را یاد کند. ما هم در طول عمر هر که ما را یاد خدا انداخت یاد می‌کنیم؛ اما چنین یادی که حضرت انسان را یاد کند، ارزشمند است.

قبل از خواب و وقت بیداری به امام حسین علیه‌السلام سلام دهید

این استاد اخلاق و عرفان اسلامی با توصیه به اینکه صبح و شب به امام حسین علیه‌السلام سلام دهید و یاد حضرت باشید، گفت: دهه اول محرم به پایان رسید و ده روز عزادار سید الشهداء علیه‌السلام بودید و حضرت را یاد کردید؛ اما ما در طول سال همیشه عزادار حضرت هستیم؛ چون آقا و مولای ما حضرت ولیعصر عج فرمودند من صبح و شب بر جدم خون گریه می‌کنم و قانون ما هم همین است و اصلاً چه خوب است صبح که از خواب بیدار می‌شوید سعی کنید زیر لب قبل از هر سخنی بگویید: «صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ» و شب نیز قبل از خواب نیز آخرین سخنتان همین ذکر باشد و با سلام به حضرت بیدار و با سلام بر حضرت بخوابید که حداقل این قانون سنخیت با امام حسین علیه‌السلام را داشته باشید.

وی افزود: اما در دهه عاشورا فرق می‌کند همان‌طور که روزه در ماه رمضان با روزه در سایر ایام فرق می‌کند، دهه اول محرم یک حساب و کتاب دیگری دارد! همان‌طور که اهل دنیا می‌گوید اینجا منطقه اقتصادی است، دهه اول محرم هم یک منطقه معنوی برای عزای امام حسین علیه‌السلام است. حالا این ده روز که پای مکتب حضرت بزرگ شدید و عزاداری کردید خروجی آن چه بود؟!

دو خروجی مهم عزاداری دهه اول محرم

حجت‌الاسلام موسوی مطلق در ادامه سخنانش با بیان اینکه در پایان دهه اول محرم باید این عزاداری رفتن‌ها دو خروجی مهم داشته باشد، اظهار کرد: دو خروجی باید این ده روز برای شما به همراه آورده باشد که اگر بود نمره قبولی را گرفته‌اید و گرنه تجدید شدید و باید مجدد تلاش کنید.

حس انزجار نسبت به طاغوت و گناه و کسب حس حماسه و جهاد

وی درباره خروجی اول این دهه اظهار کرد: خروجی اول این است که نسبت به طاغوت و گناه حس تنفر پیدا کرده باشیم و حس حماسه و جهاد در ما ایجاد شده باشد. اگر چنین حسی در ما پیدا شد که قبول هستیم و رمز مکتب حسینی همین است که روحیه ظلم‌ستیزی و جهاد در شما ایجاد شده باشد. امام حسین علیه‌السلام تا شهادت رفتند که در جامعه اباگری و فساد نباشد و برای همین قیام کردند و به شهادت رسیدند؛ اما امروز برخی در جامعه ایجاد شبهه می‌کنند و فساد را ترویج می‌کنند و اصلاً دشمن در تلاش است که مکتب حسینی را عوض کند و ما نباید بی‌تفاوت باشیم.

وی افزود: پس باید خود را بررسی کنیم که بعدازاین دهه چقدر حس انزجار از طاغوت و فساد و گناه در ما تقویت شده و چقدر حس حماسه و جهاد کسب کردیم و گرنه تجدید شدیم و باید مجدد تلاش کنیم.

کسب روحیه معنویت و تقویت آن

حجت‌الاسلام موسوی مطلق کسب روحیه معنویت را خروجی دوم این دهه دانست و گفت: خروجی دوم این است که بعدازاین دهه روح معنویت در ما تقویت شده باشد. به این معنا که ما بعد از عاشورا چقدر اهل نماز شب شده‌ایم و در ذهن ما نماز شب تقویت شده است؛ چون حضرت زینب سلام‌الله علی‌ها بعدازاین همه مصیبت نماز شبش قضا نشد و نشسته نماز شبش را خواند. باید بعد از چنین مراسماتی در ما نیز تغییر ایجاد شود.

وی ادامه داد: حالا چقدر معنویت‌گرا شده‌اید که این معنویت‌گرایی گاهی در عمل و عبادت است و گاهی هم در فکر است که باعث می‌شود فرد شخصیت معنوی پیدا کند که اگر مشکلی هم برای او پیش بیاید حسن‌ظن دارد؛ بنابراین کسب این دو خروجی بعدازاین دهه بسیار مهم است.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.