×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آیت الله توکل در جلسه هفتگی درس اخلاق خود با اشاره به راه های شیطان برای فریب انسان گفت: یکی از این راه ها توجیه گناه است که به مراتب خطرناک تر از خود گناه است.


توجیه گناه به مراتب خطرناک‌تر از گناه است

به گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا / تهذیب و اخلاق: آیت الله سید رحیم توکل از اساتید برجسته اخلاق شهر مقدس قم در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که شامگاه سه شنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹ در مسجد قبای پردیسان برگزار شد، گفت: یکی از راه هایی که شیطان برای فریب انسان جلو می آید و خیلی خطرش بالا است، توجیه گناه است که بسیار خطرناک است و باید جدا مراقب بود.

وی ادامه داد: انسان گناهی را انجام می دهد اما بعد آن گناه را توجیه می کند. وقتی گناه توجیه شد به این معنا است که این فرد این گناه را گناه نمی داند و وقتی انسان گناه را گناه ندانست به فکر توبه هم نیست و توبه هم نمی کند و این گناه در پرونده او ثبت شده و به آن طرف عالم منتقل می شود.

این استاد اخلاق افزود: اما اگر انسان گناه را گناه دید و گفت به خاطر ضعف و خطای من بوده که این کار را انجام داده ام، و این فرد بالاخره به مناسبتی یک تحولی در او ایجاد می شود و چون این کار را گناه می دانسته است، فوری توبه می کند.

خطر توجیه گناه

آیت الله توکل با اشاره به خطر توجیه گناه اظهار کرد: اما اگر فرد گناه را گناه ندید و گناه خود را توجیه کرد، او دیگر به فکر توبه هم نیست و حتی فکر می کند که عمل خوبی هم انجام داده است! قرآن در آیه ۱۰۴ سوره کهف می فرماید: «الَّذِینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیَاهِ الدُّنْیَا وَهُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعًا»، آنهایى که کوششان در زندگى دنیا تباه شد و مى‌پنداشتند کارى نیکو مى‌کنند.

وی ادامه داد: با این توجیه نمودن گناه، در این دنیا خیلی ها هستند که گمان می کنند بهترین کار را انجام داده اند، در صورتی که تمام این اعمال باطل بوده است. چون این افراد گناه را توجیه کرده اند، در دید اینها این کار احسن بوده در صورتی که گناه بوده است.

این استاد اخلاق افزود: مثلاً فرد دارد غیبت می کند اما می گوید باید رسوا می شد، یا دارد تهمت می زند و می گوید باید زمینش می زدم؛ و اینگونه گناه را توجیه می کند و توبه هم نمی کند. لذا این توجیه بسیار خطرناک و بد است.

شهادت امیرالمؤمنین(ع) با توجیه نمودن گناه

آیت الله توکل به شهادت رساندن امیرالمؤمنین(ع) را به خاطر توجیه در گناه دانست و اظهار کرد: به این مثال دقت کنید؛ جرجان مسیحی یک مسیحی است ولی بیش از ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مطالعه کرده است و یک جمله زیبا دارد و می گوید: کار به یک جا می رسد که انسانی پیدا می شود و در ماه خدا، در خانه خدا، حجت خدا را برای خدا می کشد!

وی ادامه داد: توجیه را ببینید در ماه رمضان، در خانه خدا، حضرت علی(ع) را برای خدا می کشد! این توجیه گناه است.

این استاد اخلاق تصریح کرد: نگاه به نماز و رکوع طولانی افراد نکنید که خیلی ها رکوع طولانی داشتند و در نماز شب ناله ها می کردند، اما دین در درون آنها نبود، اینها را ملاک قرار ندهید. شمر و حرمله هم نماز می خواندند اما ثوابش کجاست؟ نهروانی ها از ما خیلی عابدتر بودند اما علی(ع) کش در آمدند.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه‌های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

دیگر مطالب سرویس تهذیب و اخلاق را اینجا کلیک نموده و بخوانید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.