زمان مطالعه: 3 دقیقه
به گزارش خبرنگار عترتنا؛ حجتالاسلام و المسلمین سید حسین حسینیقمی صبح امروز ۱۷ اسفند در مراسم جشن ولادت امام سجاد(علیه السلام) که در حسینیه آیتالله حقشناس تهران برگزار شد، گفت: صحیفه سجادیه یکی از یادگاریهای با ارزش امام سجاد (ع) است که یک کتاب مناجاتی است که حضرت، معارف اسلامی را در قالب بیش از ۵۴ دعا و مناجات آورده است.
فرق بین مناجات و روایات/صحیفه سجادیه مناجاتنامه امام
حجتالاسلام حسینی قمی با اشاره به فرق بین مناجات و روایات اهل بیت (ع) اظهار کرد: معارف را میتوان از طریق روایات یا مناجات دریافت کرد و مناجات هم معارف در قالب دعا است. مرحوم آیتالله ملکی تبریزی در کتاب المراقبات درباره فرق بین مناجات و روایات نوشته است: این عبد مسکین جاهل یک دهم معارفی که در مناجات بهدست میآورم را در احادیث و خطبهها پیدا نمیکنم!
وی ادامه داد: بعد ایشان درباره علت و دلیل آن آورده است که امامان وقتی حدیثی بیان میفرمودند، با مردم حرف میزدند و مخاطب احادیث مردم بودند، پس به اندازه عقل مردم سخن میگفتند، اما وقتی ائمه ازجمله امام سجاد (ع) با خدا مناجات میکنند، با خدا سخن میگویند و مخاطب آنها خداوند است که صحیفه سجادیه سراسر مناجات امام با خداوند است.
وی خاطر نشان کرد: مثلاً وقتی یک عالم میخواهد با یک فرد عادی و جاهل سخن بگوید او باید مطالب و علم خود را پایین بیاورد تا جاهل حرف او را درک کند و بفهمد، بنابراین ائمه نیز گاهی مخاطب کلامشان مردم بودند و گاهی خداوند بوده است که در صحیفه سجادیه مخاطب حضرت خداوند است.
لزوم انس با صحیفه سجادیه/مطالعه حداقل هفتهای یک دعا
حجت الاسلام حسینی قمی با توصیه به انس گرفتن با صحیفه سجادیه گفت: با صحیفه سجادیه انس بگیرید که دعاها و مناجات ناب و با مضامین عالی دارد، در مجموع ۵۴ دعا در این صحیفه آمده است ولی چند درصد مردم در جامعه از این ادعیه اطلاع دارند؟!
وی ادامه داد: اگر حداقل هفتهای یک دعا از صحیفه سجادیه را بخوانید، میتوانید در طول سال صحیفه را به طور کامل مطالعه کنید که صحیفه زبور آل محمد (ص) است ولی در جامعه مظلوم واقع شده است.
ماجرای واکنش عالم سنی به کتاب صحیفه و غفلت ما از این کتاب
استاد حوزه به ماجرای واکنش عالم سنی بعد از مشاهده کتاب صحیفه سجادیه اشاره و بیان کرد: مرحوم آیت الله مرعشی نجفی نقل نموده که بین من و شیخ طنطاوی رئیس الازهر که از علمای اهل سنت بود، نامههایی رد و بدل میشد، تا اینکه این عالم سنی به من گفت آیا بعد از قرآن و نهج البلاغه شیعه چیز دیگری دارد؟ که من در پاسخ کتاب صحیفه سجادیه را برای وی فرستادم.
وی ادامه داد: وقتی شیخ طنطاوی این کتاب را مشاهده نمود در پاسخ نوشت که این کتاز از مغز بشر بالاتر است و از شقاوت و بدبختی ما است که ما نمیدانستیم چنین کتابی وجود دارد.
حجتالاسلام ححسینی قمی تصریح کرد: آن عالم سنی در برابر صحیفه سجادیه میگوید این بدبختی ما است که نمیدانستیم که صحیفه سجادیه است، اما آیا این بدبختی در جامعه کنونی نیست که ما شیعیان با این کتاب آشنا نیسیتم؟!
صحیفه سجادیه برای انس است نه خاک خوردن در کتابخانه
استاد حوزه تاکید کرد: هر چند شاید برخی این کتاب را در کتابخانه خود داشته باشند اما در کتابخانه خاک میخورد و از آن استفاده نشده است! داشتن صحیفه سجادیه در کتابخانه فایدهای ندارد باید با این کتاب انس بگیرید، چقدر جامعه شیعی الان با این کتاب انس گرفته و از این کتاب استفاده میکند؟!
معرفی شرحی روان بر صحیفه سجادیه
حجت الاسلام حسینی قمی با معرفی دو شرح بر صحیفه سجادیه، اظهار کرد: یکی از جامعترین شرحهای صحیفه سجادیه را سید علی خان حسینی مدنی با عنوان ریاض الساکین نوشته است که شرحی جامع است.
وی ادامه داد: اما اگر اهل مطالعه هستید و شرح روانی را میخواهید، آیت الله مکارم شیرازی به همراه جمعی از نویسندگان شرحی روان بر صحیفه نوشتهاند که شرح خوب و روانی است، که توصیه میشود آن را مطالعه کنید. سعی کنید با مطالعه و انس با صحیفه سجادیه شیرینی آن در کام شما که شیعه هستید، بیاید.
حجتالاسلام حسینی قمی در پایان گفت: اما همین امام سجاد (ع) که دریایی از معارف را در قالب دعا و مناجات به ما عرضه نموده اند، یک بُعدی نبودند که فقط دعا و مناجات باشد! بلکه حضرت از جامعه خود غافل نبودند و روزی که روزه میگرفتند، گوسفندی قربانی میکردند و گوشت آن را بین نیازمندان تقسیم مینمودند اما موقع افطار خودشان با نان و خرما افطار میکردند.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام