زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش عترتنا؛ آیتالله «سیدجعفر سیدان» از علمای مشهد روز گذشته در جلسه تفسیر خود با طرح این سؤال که چرا با وجود مهربانی خداوند اینقدر گرفتاری داریم؟ گفت: یکی از سوالاتی که افراد دارند این است که با وجود مهربانی و قدرت خدا، چرا انسانها اینقدر گرفتاری دارند؟! در پاسخ باید بگویم گرفتاریها در این چند محدوده است؛
علت گرفتاری انسان با وجود مهربانی خدا
وی ادامه داد: یک، گرفتاری بر اساس عملکرد خود انسان است. خیلی از گرفتاریها بر اساس گناه و بدرفتاری خود انسان است. یک قسمت بر اساس آزمایش است، یک قسمت هم بر اساس سنت مهلت است.
استاد درس خارج حوزه علمیه مشهد افزود: این عالم عالمی است که خدا به همه مهلت داده است، لذا ستمگر به کسی ستم میکند و فرد مظلوم ناراحتی میبیند. پس سنت مهلت سبب میشود افراد برخوردهایی با هم داشته باشند.
وی اظهار کرد: گاهی هم گرفتاری بر اثر رعایت نکردن سنت خلقت است یعنی قوانینی که در خلقت است رعایت نشده است. اگر عمدا رعایت نشده است یعنی در واقع گناه شخص سبب بروز گرفتاری شده است ولی اگر غفلت داشته است به مسئله سنت آزمایش برمیگردد.
آیت الله سیدان گفت: یک مورد که در آیات و روایات فراوان بیان شده این است؛ انسان توجه کند عملش در همین دنیا هم عکس العمل دارد. اگر دروغ گفته، خیانت کرده، کسی را آزرده، عمل نادرستی انجام داده است نتیجهاش را مشاهده میکند.
نمونهای از مجازات گناه کردن در همین دنیا
استاد درس خارج حوزه علمیه مشهد به یک نمونه از مجازات گناه کردن در همین دنیا اشاره و بیان کرد: در کتاب اصول کافی آمده است سه نفر رفیق بودند، یکی از آنها فهمید دو رفیقش در خانه هم هستند، او هم گفت بروم دوستانم را ببینم. آمد در خانهشان را زد، خادمشان گفت اینجا نیستند، او هم برگشت. آن دو به خادم گفتند چه کسی آمد؟ گفت فلانی بود. آن دو نفر خادم را توبیخ نکردند و با بیاعتنایی با رفیقشان برخورد کردند.
وی ادامه داد: پس از مدتی آن دو رفیق خواستند به جایی بروند ولی در راه، صاعقه زد و هر دو از بین رفتند. از ناحیه حضرت حق خطاب آمد جرم آنها این بود که به رفیقشان بیاعتنایی کردند. گاهی یک بیاعتنایی کردن بیجا یا یک حرکت نادرست یا مسخره کردن یک نفر چنین مجازاتی دارد.
تاکید قرآن به پرهیز از گناهو پیامد عقوبت آن در دنیا
آیت الله سیدان با بیان اینکه مراقب باشید گناه نکنید، اظهار کرد: به همین دلیل بسیار تاکید شده است مراقبت باشید گناه نکنید چه اینکه گناه پیامد بدی دارد. خیلی از گرفتاریها نتیجه گناهان ما است چنانکه قرآن رد آیه ۳۰ سوره شوری میفرماید: «وَمَا أَصَابَکُمْ مِنْ مُصِیبَهٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ وَیَعْفُو عَنْ کَثِیرٍ»، و هر آسیبی به شما رسد به سبب اعمالی است که مرتکب شده اید، و از بسیاری [از همان اعمال هم] درمی گذرد.
وی ادامه داد: هچنین خداوند در آیه ۱۴ سوره شمس میفرماید: «فَکَذَّبُوهُ فَعَقَرُوهَا فَدَمْدَمَ عَلَیْهِمْ رَبُّهُمْ بِذَنْبِهِمْ فَسَوَّاهَا»، آن قوم رسول را تکذیب و ناقه او را پی کردند، خدا هم آنان را به کیفر (ظلم و) گناهشان هلاک ساخت و شهرشان را با خاک یکسان نمود.
آیت الله سیدان در پایان گفت: قرآن کریم مکمهلترر بر این مطلب تاکید دارد که افراد را به خاطر آلودگیها و گناهانشان عقاب کردیم.
*منبع: ایکنا
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام