×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سه عامل مهم برای عاقبت بخیر شدنبه گزارش عترتنا؛ حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان در یکی از سخنرانی‌های خود با اشاره به روایتی از امام صادق (علیه السلام) سه راهکار را به استناد بیانات حضرت برای عاقبت بخیری بیان کرد. در ادامه متن سخنان این خطیب حوزوی را می‌خوانید.

طبق آموزه‌های اسلامی یکی از مهمترین دعاهایی که انسان باید بکند عاقبت به خیری است. عاقبت به خیری آنقدر با اهمیت است که یکی از دعاهای اولیا و انبیای الهی دعا برای عاقبت بخیری و فرجام نیک و زندگی را به خیر پایان بردن بوده است.

اهمیت این صحبت‌ها را می‌توان در مواردی دید که افرادی بودند که اول خوب بودند و در راه مستقیم بودند ولی آخر کارشان ختم بخیر نشد. درخواست‌ها و دعاهای اولیای خدا، مسلمان مردن است. همان گونه که حضرت یوسف علیه السلام از خداوند می‌خواهد که مسلمان بمیرد: «تَوَفَّنِی مُسْلِماً» (یوسف/ ۱۰۱) خدایا مرا مسلمان بمیران.

سه توصیه امام صادق(علیه السلام) برای عاقبت بخیری

در بیانی از امام صادق علیه السلام داریم که طی نامه‌ای به دوستانشان فرموده اند: که اگر می‌خواهی عاقبت بخیر شوید سه کار را باید انجام دهید؛ (این روایت در جلد ۷۳ بحار صفحه‌ی ۳۵۱ محدث خبیر، مرحوم مجلسی آمده است).

در این روایت آمده است: کتب امام الصادق لأحد موالی: إِنْ أَرَدْتَ أَنْ یُخْتَمَ بِخَیْرٍ عَمَلُکَ حَتَّی تُقْبَضَ وَ أَنْتَ فِی أَفْضَلِ الْأَعْمَال:

۱- «فَعَظِّمْ لِلَّهِ حَقَّهُ» حق خدا را بزرگ بشمار و نعمت‌های خدا را در معصیت صرف نکن. این آدم عاقبت بخیر می‌شود.

خدا مجموعه ی نعمت‌هایی را به ما داده که اگر سعی کنیم این نعمت‌ها را در مسیر معصیت صرف نکنیم. یا در مسیر اطاعت یا حداقل آن نعمت را در معصیت هم صرف نکنیم. ضایعش نکنیم! نعمت چشم، اگر کسی با این چشم نگاه به صحنه‌های حرام نکرد. اگر کسی با این زبان دروغ نگفت و غیبت نکرد، اگر با گوش پای غیبت و تهمت و حرف‌های بی‌ربط ننشیند، خود این عاقبت بخیری می‌آورد.

۲- «وَ أَنْ تَغْتَرَّ بِحِلْمِهِ عَنْکَ» می‌خواهی عاقبت بخیر شوی، به حلم خدا مغرور نشو.

خدا حلیم است شما چرا پررویی می‌کنید؟ امان از زمانی که کاسه ی حلم سر ریز شود. این حلم و ستر الهی برداشته شود.

در روایت داریم خداوند بین بنده و آبرویش وقتی گناه می‌کند، گاهی چهل پرده می‌اندازد و این از الطاف و مهربانی خداوند است که ما باید مراقب باشیم از این حلم سوء استفاده نکنیم.

۳- اگر می‌خواهید عاقبت بخیر بشوید: وَ أَکْرِمْ کُلَّ مَنْ وَجَدْتَهُ یَذْکُرُنَا أَوْ یَنْتَحِلُ مَوَدَّتَنَا ثُمَّ لَیْسَ عَلَیْکَ صَادِقاً کَانَ أَوْ کَاذِباً إِنَّمَا عَلَیْکَ نِیَّتُکَ وَ عَلَیْهِ کَذِبُهُ» به کسی که به ما منصوب است و ارادت دارد، اظهار مودت می‌کند ولو به دروغ احترام کن.

کوبیدن و آبروریزی از همه بد است. مخصوصاً کسانی که منسوب به اهل بیت هستند. آقا این اهل منبر است. این آقا روحانی است، عالم دینی و مداح اهل‌بیت است. کسی که مردم او را به وجهه دین می‌شناسند. حالا اگر یک سری افرادی بیایند و آبروی این را بریزند، شخصیت این را بکوبند، چون لطمه به این لطمه به دین می‌زند.

مخصوصاً کسانی که حرف بی‌مبنا می‌زنند. یعنی آبروی طرف به طور کامل رفته است. براساس شنیده‌های ما، این روایت می‌گوید: آنچه هم درست است شما نقل نکن.

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.