زمان مطالعه: ۳ دقیقه
به گزارش خبرنگار عترتنا؛امیرحسین بانکیپور، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان صبح امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه در دومین جلسه تربیت سالم فرزند که در مسجد الزهرا(س) منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، گفت: در سوره آل عمران نکات خیلی زیبایی درباره تربیت حضرت مریم (س) گفته شده است. خداوند در یکی از بخشهای آغازین آیه ۳۷ سوره مریم میفرماید: «وَأَنْبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا؛ و به طرز شایستهای، (نهال وجود) او را رویانید (و پرورش داد)».
تشبیه تربیت فرزند به رشد گیاه در قرآن
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرآن تربیت فرزند را به رشد گیاه تشبیه نموده است، اظهار کرد: خداوند وقتی میخواهد تربیت حضرت مریم (س) را بیان کند، میفرماید: ما اور ا رویاندیم! خداوند تربیت را به رشد گیاه تشبیه میکند و این تشبیه قرآن خیلی نکات تربیتی به ما میدهد.
وی ادامه داد: وقتی یک گیاهی میخواهد رشد کند، این رشد به تدریج است و رشد یک درخت سیب به تدریج صورت میگیرد و سیب میدهد و یک دفعه سیب نمیدهد بلکه درخت سیب از درون رشد میکند، اما رشد درخت کریسمس از بیرون است و چیزهایی به آن آویزان میکند، اما درخت سیب از بیرون چیزی به آن نصب نمیکنند.
تربیت تدریجی است نه فوری!
بانکیپور تربیت را امری تدریجی و درونی دانست و گفت: بیشتر تربیتهای ما مثل درخت کریسمس است که به آن چیزی نصب میکنند و ما در تربیت فرزند اینگونه عمل میکنیم! در صورتی که تربیتهای ما باید به صورت طبیعی و از درون باشد و همچنین باید تدریجی باشد که این نوع تربیت زمان بر است، ولی هر کس میخواهد فرزندش را تربیت کند نباید عجله داشته باشد، چون نمیشود همین الان این دختر با حجاب شود، اما ما میخواهیم همین امروز این دختر با حجاب شود که اشتباه است.
لزوم فراهم کردن زمینههای تربیتی برای تربیت فرزند
وی اضافه کرد: یا میخواهیم فرزندمان نماز خوان باشد، این حوصله و زمان میخواهد تا او نمازخوان شود. بعد ما باید همانطور که در رابطه به پرورش گیاه کاری میکنیم که آفتاب و اکسیژن و خاک و هوا به گیاه برسد و این لوازم را در اختیار گیاه میگذاریم، در تربیت هم ما باید زمینهها را فراهم کنیم و زمینههای تربیتی را در اختیار فرزندمان قرار دهیم، چون تربیت باید از درون خود فرزند شروع شود.
ما مامور به تهیه زمینههای هدایت هستیم نه خود هدایت
بانکی پور با بیان اینکه والدین فقط مامور به فراهم کردن زمینه تربیت سالم و اسلامی هستند، بیان کرد: تربیت یک امر کلیشهای نیست بلکه ما باید زمینههای تربیت را برای فرزندمان فراهم کنیم و هدایت آنها دست ما نیست و خدا باید هدایت کند که خداوند در آیه ۵۶ سوره قصص به پیامبر (ص) فرمود: «إِنَّکَ لَا تَهْدِی مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ یَهْدِی مَنْ یَشَاءُ» تو هر کس را دوست داشته باشی نمیتوانی هدایت کنی، و هدایت دست من است!
هدایت دست خداست
وی تاکید کرد: ما فقط زمینه ساز هدایت هستیم و نقش ما فقط نقش زمینه ساز است و تربیت هم یک امر صد در صدی نیست. اگر کسی گفت من یک شیوه تربیتی بلد هستم که صد در صد جواب میدهد دروغ میگوید، چون انسان مختار است و اختیار دارد و هدایت هم فقط دست خداست.
وی افزود: حتی خود پیامبران الهی با تمام ظرافتهای تربیتی که بلد بودند، ضمانت صد در صد در تربیت نداشتند. و ما هم فقط یک وظیفه تربیتی نسبت به تربیت فرزندانمان داریم و آن اینکه زمینههای سالم را فراهم کنیم. زمینههای سالم مانند آوردن لقمه حلال به منزل است و همچنین سعی کنید با کسانی که رفت و آمد میکنید افراد صالحی باشند.
زندگی در محیط سالم برای تربیت سالم
بانکی پور در پایان با اشاره به اهمیت محیط سالم بر تربیت سالم فرزند، اظهار کرد: محیط زندگی و محلهای که انتخاب میکنید باید محیطی سالم باشد تا تربیت سالم شکل بگیرد. اینها زمینههای تربیت است.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم برای بچههای خود دوست انتخاب کنیم، اما میتوانیم محیطی که او میخواهد دوست پیدا کند را ما زمینهسازی کنیم که در چه محله و چه مدرسهای باشد که آن زمینهها فراهم شود. لذا از این تشبیه تربیت گیاه خیلی نکات ارزندهای به دست میآید.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام
منبع خبر : اختصاصی عترتنا
https://etratona.ir/?p=31448