×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۲

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

از خدا بخواهید نطق شما الهی و باعث هدایت مردم شودبه گزارش خبرنگار عترتنا؛ مهدی توکلی، واعظ دینی شب گذشته جمعه ۳۰ بهمن ماه طی سخنانی در حسینیه طاهایی با اشاره به فرازی از دعای مکارم الاخلاق درباره نطق و کلام الهی زدن، گفت: دعاهای صحیفه سجادیه همچون نثر مسجع است و اکثر ردیف‌های دعا دارای قافیه است. یکی از دعاهای صحیفه دعای مکارم اخلاق است که در فرازی از این دعا می‌خوانیم: «اللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِی بِالْهُدَی» یعنی خدایا نطق و کلام مرا بر میزان هدایت خودت قرار بده.

درخواست نطق و کلام صحیح و الهی از خدا

این واعظ دینی اظهار کرد: این فراز از دعا دو معنی دارد؛ معنی اول این است که از خدا می‌خواهیم که حرف زدن ما را طوری قرار دهد که بر اساس هدایت خدا است و طوری حرف بزنیم که خدا دوست دارد.

نطق الهی و صحیح گام اول سیر الی الله

توکلی نطق صحیح و الهی را اولین گام سیر الی الله دانست و گفت: شاید قدم اول در سیر به سوی خدا همین باشد که نطق انسان درست شود و خوب حرف بزند و حرف زدن او مورد تایید خدا باشد. زبان گاهی تمام زحمات انسان را نابود می‌کند و اکثر گناهان انسان از زبان است که در روایات هم آمده که پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: «أکثَرَ خَطایا ابنِ آدمَ فی لِسانِهِ؛ بیشترین خطاهای گناهان آدمیزاد، در زبان اوست.»

سخن بیهوده و لغو نگویید

این واعظ دینی اظهار کرد: حالا برای اینکه فرد نطق و حرف زدن او صحیح باشد، خداوند در آیه ۳ سوره مومنون می‌فرماید: «وَالَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ؛ و آنان که از بیهوده رویگردانند، هرگز لغو نگویید. حرف گناه‌آلود که حرام است اما خدا فرموده حتی سخن لغو هم نگویید.

وی ادامه داد: سخن لغو چیزی است که فایده ندارد. انسان حرف می‌زند اما این حرف و سخن او هیچ فایده اخروی و دنیوی ندارد و بیهوده و بی‌فایده است. حالا کسی که نطق و سخنش بر اساس هدایت الهی باشد، هرگز لغو نمی‌گوید و دائم ذکر خدا را می‌گوید. اصلا چنین افرادی کم حرف هستند و لغو هم نمی‌گویند و چیز مفید را هم با پرحرفی نمی‌گویند.

وی خاطر نشان کرد: هر چند لغو معصیت نیست و حرف بی‌فایده است، ولی چنین افراد مومن اصلا کم حرف هستند و نطق آن‌ها قرآنی و اهل بیتی است، هرگز لغو هم نمی‌گویند.

درخواست از خدا برای داشتن نطق هدایت گرانه

توکلی به برداشتی دیگر از معنای این فراز از دعا اشاره و بیان کرد: اما معنی دوم این فراز از دعا را می‌توان اینگونه معنی کرد که خدایا نطق مرا مایه هدایت مردم قرار بده. این خیلی عالی است که کلام ما باعث هدایت مردم شود. اصلا چه کلامی از این بهتر که کلام انسان باعث شود تا مردم به سوی خدا هدایت شوند.

وی تاکید کرد: سعی کنید دوستان و نزدیکان خود را با کلام نیک و جذاب به سوی خدا هدایت کنید. بدانید اگر یک نفر را هدایت کنید مثل این است که همه مردم را هدایت کرده‌اید. خصوصا در این موقعیت که همه جا صدای شیطان می‌آید و مردم را به گناه دعوت می‌کنند، حالا اگر در این فضای شیطانی یک نفر مردم را به سوی خدا هدایت کند، خیلی قیمتی و با ارزش است.

ثمره دعوت یک نفر با کلامتان به سوی خدا و برعکس آن

توکلی با توصیه به اینکه با نطق و کلام الهی مردم را به سوی خدا هدایت کنید، اظهار کرد: حتی دنبال کثرت افراد هم نباشید، کافی است فقط یک نفر از نطق شما به سوی خدا هدایت شود، حالا برعکس آن هم هست که اگر انسان یک نفر را با کلامش گمراه و دل سرد کند، مثل این است که همه انسان‌ها را گمراه کرده است.

وی ادامه داد: خداوند در آیه ۳۲ سوره مائده می‌فرماید: «مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیْرِ نَفْسٍ اَوْ فَسادٍ فِی الْاَرْضِ فَکَاَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمیعاً وَ مَنْ اَحْیاها فَکَاَنَّما اَحْیَا النَّاسَ جَمیعا»؛ هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان‌ها را کشته و هر کس، انسانی را حیات بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است.

وی در پایان گفت: بنابراین این فراز از دعای مکارم اخلاق که می‌فرماید: «اللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِی بِالْهُدَی» را میتوان دو نوع معنا نمود، یکی اینکه نطق به معنای این است که نطق ما باعث هدایت مردم شود و دوم اینکه خدای نطق صحیح و پاک و الهی به ما بده. و چه صدایی بهتر از این که انسان با نطق خود مردم را به سوی خدا دعوت و هدایت کند.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.