×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 10 دقیقه

با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور برخی از مراجع معظم تقلید و علما در پیام‌های جداگانه‌ای برای مقابله با بیماری کرونا توصیه‌هایی نمودند.

به گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا / در محضر علماء: با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور برخی از مراجع معظم تقلید و علما در پیام‌های جداگانه‌ای برای مقابله با بیماری کرونا توصیه‌هایی نمودند، که در ادامه می آید.

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا وحید خراسانی

آیت الله وحید خراسانی

جمعی از مومنین از حضرت آیت الله وحیدخراسانی خواستند تا جهت دفع بیماری و نگرانی ،توصیه‌ای بفرمایند؛
معظم له گفتند: ضمن رعایت دستورات پزشکی و بهداشتی، هر روز دست خود را روی قلبتان بگذارید و هفت مرتبه سوره حمد را قرائت کنید و نیز هر روز صبح و شب هفت مرتبه آیت الکرسی را تا «وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ» قرائت نمایید.

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا شبیری زنجانی

آیت الله شبیری زنجانی

متن استفتا و پاسخ آیت الله شبیری زنجانی بدین شرح است:

«با توجه به توصیه پزشکان و متخصصین به حضور نیافتن افراد مشکوک به بیماری واگیردار اخیر در مجامع و محیط‌های عمومی، عدم توجه افراد به این توصیه چه حکمی دارد؟ آیا رعایت این توصیه‌ها از نظر شرعی نیز لازم است؟ به‌ویژه آنکه برخی از افراد با وجود توصیه متخصصین، تعطیل کردن کلاس‌های درس و مراسم و مجالس مذهبی و غیر مذهبی را درست نمی‌دانند. آیا چنین کاری را شرعی می‌دانید؟

پاسخ حضرت آیت‌الله‌ شبیری زنجانی:

با توجه به خطر جدّی این بیماری، رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی بر همگان لازم است. مسئولین نیز باید با جدیت، تدابیر لازم و فوری را برای ممانعت از شیوع بیشتر بیماری عملی کنند.
امیدواریم مردم عزیزمان با توکل به خداوند متعال و توسل به حضرات معصومین (علیهم‌السلام) از این ابتلای بزرگ الهی به سلامت بیرون آیند.»

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا مکارم شیرازی

آیت الله مکارم شیرازی

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در سخنانی با توجه به شرایط پیش آمده و پیدا شدن علائمی از ابتلای تعدادی از مردم به ویروس کرونا، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی تاکید کردند و گفتند: مردم ضمن اینکه باید از نظر بهداشتی مسائل ظاهری را جدی بگیرند، به خدای متعال توکل کنند؛ شایسته است در تمام خانه ها زیارت عاشورا و حدیث کساء خوانده شود؛ این دو دعای شریف بسیار به همه روحیه می دهد و آثار گرانبهایی را نیز به همراه دارد.

این مرجع تقلید افزودند: مردم ضمن حفظ خونسردی باید نهایت توجه و دقت را به دستورات و تذکراتی که مسئولان بهداشت و درمان می دهند توجه داشته باشند و به این نکات عمل کنند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطر نشان ساختند: مردم در معاشرت ها و حضور در مراکز عمومی رعایت های لازم را داشته باشند؛ حفظ جان و سلامتی از جمله واجبات است که انسان اگر کوتاهی کند در پیشگاه خدا مسئول است.

معظم له ابراز داشتند: ما هم بعد از نمازها سر به سجده می گذاریم و برای حل مشکلات از جمله این مشکل دعا می کنیم، ان شاءالله این دعاها مؤثر واقع خواهد شد مشروط به این که مردم به وظایف خود از نظر بهداشتی عمل کنند.

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا سبحانی

آیت الله سبحانی

آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، در این زمینه به مردم توصیه هایی کرد.

این مرجع تقلید افزود: در هر پدیده ای که رخ می دهد خلاق متعال در آن باره مصلحتی را دارد که از آن بی اطلاع هستیم، این که مصلحت چه بوده اطلاعی نداریم و خداوند می داند.

حضرت آیت الله سبحانی اظهار داشت: همیشه باید به خدا متوجه باشیم و بدانیم که خداوند متعال نسبت به بندگانش رحیم است، بر اساس آیه قرآن کریم خداوند متعال حافظانی را می فرستد تا بشر را در برابر بسیاری از بلاها حفظ کند و این حافظان بشر هستند.

وی با تأکید بر اهمیت توسل و دعا برای رفع بلایا ادامه داد: امیدواریم با دعا و توسل خداوند منان این بلا را رفع کند کما این که سابقا هم رفع کرده است.

این مرجع تقلید توجه به توصیه های پزشکی و بهداشتی را ضروری دانست و ابراز داشت: در این مسائل باید به مسؤولان پزشکی مراجعه و به توصیه های آنان توجه شود چرا که گفته مسؤولان پزشکی بر ما حجت است، بنابر توصیه های پزشکی باید در اجتماعات عمومی کمتر حضور پیدا کنیم.

وی عنوان کرد: مردم حتما به توصیه های پزشکی و بهداشتی مسؤولان امر توجه داشته باشند و آن ها را عملی کنند؛ امیدواریم رحمت الهی شامل حال ما باشد.

آیت الله علوی گرگانی توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا

آیت الله علوی گرگانی

آیت‌الله علوی گرگانی  در پاسخ به جمعی از مومنین درباره راهکار مقابله با بلا و بیماری اظهار داشتند: در شرایط فعلی در کنار مراعات مسائل بهداشتی و تذکرات پزشکان محترم، لازم است ارتباط انسان با پروردگار عالمیان تقویت شود.

ایشان بیان کردند: توسلات به اهل بیت علیهم السلام مخصوصا امام زمان علیه السلام و نماز و دعای استغاثه به حضرت فراموش نشود، امید است خداوند اینگونه بلاها را از جامعه اسلامی و مسلمین دور گرداند.

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا آیت الله جاودان

آیت الله جاودان

برای دفع بلاء از کشور و جامعه اسلامی توصیه های زیر انجام شود:

فرستادن صلوات
(با توجه و به تعداد زیاد به نیت سلامتی و فرج امام زمان(عج) صلوات بفرستید و ثواب آن را به حضرت صدیقه طاهره(س) اهداء کنید.)
ذبح گوسفند
پرداخت صدقه
(به تعداد زیاد و در حد توان هر کس صدقه بدهد.)
قرائت زیارت عاشورا با صد لعن و سلام
(با توجه و به تعداد زیاد)

نتیجه تصویری برای شیخ جعفر تبریزی

حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ جعفر تبریزی

حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ جعفر تبریزی فرزند مرجع عالیقدر تقلید مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا تبریزی طی توصیه ای گفت:
این دعای منقول از امیرالمومنین سلام الله علیه را در هنگام شیوع بیماری‌ها در منزل بگذارید و بعد از هر نماز صبح”یا اول روز” بخوانید. از مرحوم آیت الله العظمی سیّد احمد خوانساری نقل شده است که: در سالهای دورتر بیماری وبا به ایران و خوانسار آمده بود. بدین دلیل در شهرستان خوانسار و در اکثر خانه ها یک نفر یا بیشتر از دنیا رفتند ؛ مگر خانه هایی که در هر روز این آیات مبارکات را بعد از نماز صبح می خواندند که به آنها هیچ صدمه ای وارد نشد!
بِسمِ اللهِ الرّحمنِ الرَّحیمِ
قُل لَّن یُصِیبَنَا إِلاَّ مَا کَتَبَ اللّهُ لَنَا هُوَ مَوْلاَنَا وَعَلَى اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ.? وَإِن یَمْسَسْکَ اللّهُ بِضُرٍّ فَلاَ کَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ وَإِن یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلاَ رَآدَّ لِفَضْلِهِ یُصَیبُ بِهِ مَن یَشَاء مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ? وَمَا مِن دَآبَّهٍ فِی الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ وَکَأَیِّن مِن دَابَّهٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یَرْزُقُهَا وَإِیَّاکُمْ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ. مَا یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَهٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا وَمَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ. قُلْ أَفَرَأَیْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَهٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ. حَسْبِیَ اللّهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ. وَ أَمْتَنِعُ بِحَوْلِ اَللَّهِ وَ قُوَّتِهِ مِنْ حَوْلِهِمْ وَ قُوَّتِهِمْ وَ أَسْتَشْفِعُ بِرَبِّ اَلْفَلَقِ مِنْ شَرِّ مٰا خَلَقَ وَ أَعُوذُ بِمَا شَاءَ اَللَّهُ لاَ قُوَّهَ إِلاَّ بِاللَّهِ اَلْعَلِیِّ اَلعظیم. (بحار الانوار ج ۸۳ ص ۳۳۷)
این آیات مبارکه به هفت آیه معروف است و این مرجع بزرگوار، به جهت اهمیت و مجرب بودن این دعای شریف، از مرحوم شیخ احمد زنجانی خطاط درخواست نموده‌ بودند که این آیات را بنویسند، و آن را بین فرزندان و اقارب توزیع کرده بودند.

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا حسین انصاریان عترتنا

حجت‌الاسلام استاد شیخ حسین انصاریان

هو الشافی
به همه مؤمنین و خصوصاً هموطنان عزیز توصیه می‌شود ضمن رعایت کلیه نکات و دستوراتی که متخصصین و اطبای محترم فرموده‌اند و رعایت بهداشت فردی که توجه به آن ضروری و لازم است و نیز پرهیز از ایجاد اضطراب بیجا و توکل به حضرت رب‌العالمین که همه چیز در ید قدرت اوست، جهت عنایت خاص حضرت رب‌العالمین به این نکات نیز توجه شود:

۱٫ از درگاه پروردگار طلب مغفرت نموده و ذکر استغفار زیاد گفته شود تا به استناد به آیه شریفه “اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً…” مشمول رحمت حق واقع شویم.

۲٫ از گفتن ذکر “یارب” خصوصاً در قنوت و رکوع و سجده نماز و بویژه در سجده آخر (به تعداد ۱۰ مرتبه) با حال خضوع و خشوع غفلت نشود.

۳٫ توصیه‌ای را که عالم ربانی و عارف بالله و فقیه کم‌نظیر مرحوم آیت‌الله‌العظمی حاج سید احمد خوانساری رضوان‌الله‌تعالی‌علیه نسبت به قرائت ۶ آیه بعد از نماز صبح فرمودند انجام گردد.

۴٫ به وجود مقدس حضرات معصومین خصوصاً حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام با زیارت عاشورا توسل شود.
۵٫ ذکر یونسیه روزی ۴۰ بار گفته شود ” لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمِینَ”

امیدوارم همگان مشمول عنایت ویژه حضرت ارحم الراحمین و نظر کیمیا اثر حضرات معصومین بویژه حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع گردیم.
فقیر حسین انصاریان

توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا دکتر رفیعی عترتنا

حجت‌الاسلام دکتر رفیعی

بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین انه خیر ناصر و معین
خدای تبارک و تعالی در سوره توبه آیه ۵۱ می‌فرماید:( لن یصیبنا الا ما کتب الله لنا) هیچ چیزی به ما نمیرسه مگر آنکه نوشته شده و مقدر است بعد در ادامه می فرماید هو مولانا و علی الله فلیتوکل المومنون.

اولاً ولی و سرپرست همه ما خداست ما هم پیرو او هستیم و عبد او و باید مومنان بر خدا توکل کنند .در طول تاریخ بلایا و حوادث زیادی بر بشر گذشته از زمان آدم ابوالبشر تا امروز . یک وظیفه ای داریم در رعایت امور بهداشتی و پزشکی و طبی که آن را مطمئنا باید انجام بدیم ما قائل به جبر نیستیم و وظیفه ما این است که آنچه را که از وظایف بهداشتی و طبی انجام بدهیم اما باید توجه داشته باشیم برگ درخت بدون اذن خدا نمی‌افتد.

آرامش باید با یاد خدا باشد (ذکر الا بذکر الله تطمئن القلوب ) خدای تبارک و تعالی در آیات پایانی سوره توبه می فرماید : پیغمبر اگر همه دنیا به تو پشت کردند (قل حسبی الله لا اله الا هو علیه توکلت وهو رب العرش العظیم) خدا مرا کافیست و بگو که بر او توکل می کنم .

به همه مردم عزیزمان چند تا توصیه می‌کنم:

۱. همیشه با وضو باشید دائم با وضو بودن آرامش می آورد.

۲. هر روز دست بر سر فرزندانتان و خودتون و اهل خانه بگذارید و سوره ناس و فلق بخوانید . رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم روزانه دست بر سر امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام می گذاشتند و با خواندن این سوره آنها را از بلایا و خطرات می‌کردند .

۳.نماز اول ماه فراموش نشه فردا اول ماه رجب نماز اول ماه دو رکعت است در رکعت اول بعد از حمد ۳۰ بار قل هو الله و رکعت دوم بعد از حمد ۳۰ با سوره قدر .

۴. صدقه مستمر . روزانه برای خود و فرزندانتان پولی رو کنار بگذارید و دست فقرا برسانید اینها موجب می‌شود که بلایا رفع شود و خطرات آن دفع شود.

۵. نکته مهمتر خواندن سوره حشر در هر شب .عزیزان سعی کنند هر شب سوره حشر بخوانند امیدواریم خدای تبارک و تعالی این آزمون و این بلیه رفع کنه مطمئن باشید عبور خواهد کرد .

در گذشته تاریخ ایران، ایران ما بلایای زیادی داشتیم امروز به فضل الهی پزشکی و علم پیشرفت کرده و زودتر این ها رفع خواهد شد و می دانید خود نگرانی خود بیماری روحی و استرس منشا بسیاری از بیماری‌های جسمی است.

امیدواریم که مردم با جدی گرفتن این توصیه‌ها و با رویکرد به دین و با پرهیز از شایعه و با حفظ آرامش از این به اصطلاح بحران عبور کنیم و مطمئن باشید که ما همه از خداییم و به سوی او برمی گردیم (انا لله و انا الیه راجعون) عالم عالم فناست( کل من علیها فان اگر تکیه گاهمان خدا شد و مرتب این ذکر رو تکرار کنیم (حسبن الله و نعم الوکیل ) همچنین آیه آخر سوره توبه را زیاد بخوانیم (حسبی الله لا اله الا هو علیه توکلت وهو رب العرش العظیم).
انشاءالله موفق باشید و سلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

رضائی اصفهانی توصیه‎‌های مراجع معظم تقلید و علما برای مقابله با بیماری کرونا عترتنا

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رضایی‌اصفهانی

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدعلی رضایی‌اصفهانی، مدیر مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث و استاد تمام جامعه‌المصطفی العالمیه و حوزه علمیه قم، که نویسنده کتاب‌های متعددی از جمله «قرآن و بهداشت روان» است، در گفت‌وگو با ایکنا خوزستان، درباره جایگاه توصیه‌های دینی در فضای مقابله با بیماری ناشی از ویروس کرونا گفت: راهکارهای مقابله با بیماری‌ها دوگونه است؛ عوامل معنوی و عوامل طبیعی. درباره عوامل طبیعی ضرورت دارد مسائل بهداشتی و پزشکی را رعایت کرد؛ چراکه حفظ جان انسان واجب است. بنابراین انسان باید راهکارهای بهداشتی و پزشکی را رعایت کند و دستورات پزشکان حجت است، همانطور که برخی از مراجع هم فرموده‌اند.

وی گفت: البته برخی عوامل معنوی هم مؤثر است و برخی از بیماری‌ها راهکارهای درمان معنوی هم دارند و در آیات و روایات هم به این مطلب اشاره شده است؛ لذا در کنار رعایت دستورات بهداشتی، توجه و توسل به خدا و ائمه اطهار(ع) و خواندن ادعیه مؤثر است و انسان باید به این بُعد معنوی هم توجه کند. در روایات داریم خواندن سوره‌های انعام، یس، فلق و ناس برای دفع بلاها تأثیرگذار است. البته این به معنای کنار گذاشتن دستورات پزشکی نیست.

نویسنده کتاب «قرآن و بهداشت روان» افزود: نکته سوم این است که وقتی این موارد مطرح می‌شود باید مستند باشد، یعنی اگر فلان دعا مؤثر است باید مستند به یک روایت معتبر از پیامبر(ص) یا اهل‌بیت(ع) باشد و از ذکر مطالب سست مثل خواب‌ها، برخی توصیه‌های افرادی که برای آنها مکاشفه شده و امثال آن اجتناب شود، چون اعتبار ندارد و حجت نیست؛ انتشار چنین توصیه‌هایی شاید مشکل‌آفرین باشد.

مدیر مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث اظهار کرد: نکته چهارم این است که تأثیر آیات و روایات از باب مقتضی است نه علت تامه؛ یعنی اگر کسی بخواند ولی شرایط لازم مثل طهارت و تقوا و… را نداشته یا موانعی مثل گناهکاری داشته باشد ممکن است تأثیر لازم را نبیند.

وی با اشاره به آیه «أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (رعد، ۱۳)، گفت: دعا و توجه به خدا موجب آرامش است. توکل به خدا و توسل به پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) تأثیرات مثبت روحی و روانی بر انسان‌ها دارد و طبیعتاً می‌تواند زمینه‌های اضطراب و استرس‌ را کمتر سازد؛ لذا صبر و مقاومت انسان‌ها را در برابر مشکلات بیشتر می‌کند.

*گردآوری و تنظیم: عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

دیگر مطالب سرویس در محضر علماء را اینجا کلیک نموده و بخوانید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.