×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 5 دقیقه

موسی مبرقع (ع) اعتبار خاصی پیش امام رضا(ع) دارد عترتنابه گزارش عترتنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین مؤمنی، استاد حوزه و خطیب برجسته کشور امشب شنبه ششم آذرماه ۱۴۰۰ در مراسم بزرگداشت سالروز رحلت امامزاده جلیل القدر حضرت موسی مبرقع(ع) در این آستان مطهر با اشاره به هجرت حضرت موسی مبرقع (ع) به قم گفت: از جمله هجرت‌هایی که به قم صورت گرفته هجرت حضرت موسی مبرقع (ع) بوده است که این بزرگوار به قم هجرت کردند.
وی ادامه داد: پس از ایشان سه دختر امام جواد (ع) خواهران ایشان زینب، میمونه وام محمد هم به قم هجرت کردند که در کنار تربت نورانی حضرت معصومه (س) دفن هستند. و بانی این گنبد و بارگاه حضرت معصومه (س)، زینب دختر بزرگ امام جواد (س) است که قبر مطهرش نیز همانجا است.

مردم ایران امام‌زاده موسی مبرقع(ع) را بیشتر بشناسند

این خطیب حوزوی افزود: شاید مردم ایران کمتر این را بدانند که حضرت موسی مبرقع (ع) فرزند بلافصل امام جواد (ع) و نوه بلافصل امام رضا(ع) و برادر امام هادی(ع) است که اگر مردم سایر شهرها بداند، اقبال به این مکان مقدس بیشتر از این خواهد شد.

حجت الاسلام مومنی با اشاره به ماجرای هجرت حضرت موسی مبرقع (ع) به کاشان گفت: ابتدا مردم قم حضرت موسی مبرقع (ع) را نشناختند و ایشان مجبور به هجرت به کاشان شدند. و وقتی قمی‌ها متوجه شدند ایشان فرزند بلافصل امام جواد (ع) است، بزرگان قم به کاشان رفتند و از ایشان خواستند که به قم تشریف بیاورند و ایشان به قم تشریف آورند و غریب به ۴۰ سال در قم زندگی کردند و منشا برکات فراوان شدند.

امامزادگان منشا خیرات و برکات

این استاد حوزوی، هجرت امامزادگان به ایران را منشا خیرات و برکت برای کشور دانست و اظهار کرد: با هجرت امامزادگان به ایران و پخش شدن آن‌ها در نقاط مختلف ایران باعث گسترش تشیع و معارف اسلامی شدند و منشا خیرات و برکات زیادی برای ایران شدند.

وی ادامه داد: حضرت موسی مبرقع (ع) مورد رجوع مردم قم قرار می‌گرفت و معارف توسط ایشان در قم منتشر می‌شد و صادر شدن این معارف توسط ایشان بود.

در گرفتاری به امامزادگان پناه ببرید

این خطیب حوزوی با بیان اینکه در گرفتاری‌ها در خانه امامزادگان بروید، گفت: مردم در خانه افراد را نزنید این امامزادگان محل تردد فرشتگان است و این مکان‌های مقدس پر از برکت است؛ در گرفتاری‌ها پناه به امامزادگان ببرید چرا به اشخاص پناه می‌برید که کاری هم از دست آن‌ها ساخته نیست!

وی ادامه داد: این اماکن مقدس مکان‌هایی است که پر از نور و آرامش است و به تعبیر امروزی پر از انرژی است؛ چرا جای دیگر می‌روید؟ به این امامزادگان پناه ببرید. اگر ضعف انرژی مثبت در شما است در خانه دیگران نروید به این امامزادگان بیایید.

وی خاطر نشان کرد: چرا در خانه دیگران را می‌زنید؟ نوه امام رضا (ع) و پسر امام جواد (ع) در این مکان دفن هستند، باید در خانه ایشان بیایید و آن‌ها را واسطه در خانه پدر بزرگوارشان قرار دهید و یقین داشته باشید که دستگیری می‌کنند.

حجت الاسلام مومنی گفت: پیرمردی بود که در این امامزادگان زیاد می‌آمد یک موقع به من می‌گفت به امامزادگانی که در قم هستند من رفتم و زیارت کرده‌ام و برای من امامزادگان شاخص را بیان می‌کرد و می‌گفت هر کدام دارای چه خواصی هستند.

چند نکته درباره اهمیت زیارت امامزادگان از منظر بزرگان

حجت الاسلام مومنی در ادامه به توصیف اهمیت زیارت امامزادگان از منظر بزرگان دین پرداخت و گفت: امام راحل غریب به این مضمون فرمودند که در پناه امامزادگان آرامش وجود دارند. زمانی هم که امام راحل قم بودند هر روز به حرم مشرف می‌شدند. مقام معظم رهبری نیز تعبیر بسیار مهم و راهبردی دارند که فرمودند بقاع متبرکه باید تبدیل به قطب فرهنگی شود؛ یعنی آنچه از فرهنگ می‌خواهید باید در این بقاع متبرکه وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: آیت الله بهجت نیز فرمودند توسلات خیلی نافع است. کسانی که می‌گویند به در بسته و بن بست خوردیم، ما شیعه هستیم و این امامزادگان بزرگان ما هستند، به این اماکن مقدس بیاید، و این امامزادگان را در خانه اهل بیت (ع) و خدا واسطه قرار بدهید. توسلات بسیار نافع است به این امامزادگان زیاد سر بزنید که هر کدام خواص و آثاری دارند.

این خطیب حوزوی افزود: آیت الله صافی گلپایگانی نیز درباره امامزادگان فرمودند از وجود امامزادگان در ترویج اسلام و ارتباط پیدا کردن مردم با اهل بیت (ع) استفاده کنید و به این امامزادگان پناه ببرید.

وی تصریح کرد: همچنین آیت الله جوادی آملی جمله مهمی دارند و می‌گویند امامزادگان نسبت به ما حق حیات دارند؛ یعنی تشیع و ولایت مداری و پیروی از اهل بیت (ع) که داریم، از این امامزادگان است، و وظیفه ما نسبت به آن‌ها همان وظیفه نسبت به عترت طاهرین است که مانند عترت طاهرین باید آن‌ها را تکریم کرد.

حجت الاسلام مومنی اظهار کرد: آیت الله بهاءالدینی و آیت الله کشمیری هم مقید به زیارت امامزادگان بودند. یکی از شاگردان آیت الله کشمیری برای من تعریف می‌کردند که ایشان زمان‌هایی را به این امامزادگان می‌رفتند و تا صبح در تهجد بودند، و به این حرم هم مشرف شده‌اند و به خادم می‌گفتند در را ببند و برو، و ایشان تا صبح در این امامزاده و دیگر امامزادگان احیا می‌گرفتند و زیاد دیده شده که به امامزادگان می‌آمد و تا صبح به عبادت و بندگی خدا مشغول بودند.

به نیابت از امام رضا (ع) به زیارت موسی مبرقع (ع) مشرف شوید

این استاد حوزوی با بیان اینکه به نیابت از امام رضا (ع) به زیارت حضرت موسی مبرقع (ع) مشرف شوید، گفت: عموما به زیارت امامزادگان مشرف شوید؛ خصوصا حضرت موسی مبرقع (ع) که پسر، برادر و نوه امام است و اعتبار خاصی پیش امام رضا (ع) هم دارد. یک وقت اینجا به نیابت از امام رضا (ع) مشرف شوید، یک بار به نیابت از حضرت معصومه (س) مشرف شوید و حضرت موسی مبرقع (ع) را واسطه قرار دهید که خیلی مجرب است.

نقل کرامتی از حضرت موسی مبرقع (ع)

حجت الاسلام مومنی به نقل کراماتی از حضرت موسی مبرقع (ع) پرداخت و گفت: بزرگواری است که نزدیک همین امامزاده منزلشان است می‌گفت به جهت امری متوسل به این بزرگوار شدم و ایشان را واسطه در خانه امام رضا (ع) و امام جواد (ع) قرار دادم و از این حرم مطهر بیرون آمدم که تا سر خیابان نرسیده مشکلم حل شد.

وی ادامه داد: همچین یکی دیگر از بزرگوارانی که همسایه این مکان مقدس است، می‌گفت همیشه در امور سخت زندگی به حضرت موسی مبرع (ع) پناه می‌برم و از ایشان می‌خواهم که ما شیعه و از ارحام شما هستیم و شما باید هوای ارحام را داشته باشید و چون با انکسار قلب و دل می‌آمدم حاجتم را می‌گرفتم.

این خطیب حوزوی در پایان گفت: در تاریخ دارد این بزرگوار در قم از دنیا رفتند و مردم قم نشان دادند که چقدر نسبت به اولاد پیغمبر (ص) ارادت دارند و از ایشان تجلیل کردند و حضرت موسی مبرقع (ع) مورد تکریم بزرگان قم قرار گرفت.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.