به گزارش عترتنا؛حجتالاسلام سید حسین مؤمنی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره) طی سخنانی بابیان اینکه فرصت ماه شعبان فرصتی بسیار مهم است که امکان جبران در آن وجود دارد، اظهار داشت: اگر کسی نسبت به اعمال ماه شعبان پایبند باشد، مافات را برای ترسیم آیندهای روشن جبران میسازد؛ ماه شعبان ماه باعظمت و ماه پیغمبر خداست.
شعبان ماهی برای جبران با سه رکن
مؤمنی ماه شعبان را ماه یاری رسولالله صلیالله علیه و آله و ماه محبت به خاتمالانبیا دانست و صلوات، صدقه و ذکر استغفار را سه رکن این ایام توصیف کرد و اذعان داشت: در این ماه باید اهل صدقه باشیم، که اگر کسی اهل صدقه باشد، خداوند متعال زمینه رشد و تعالی و هدایت او را فراهم خواهد نمود. استغفار وعدهای قرآنی است که اگر کسی دائماً اهل استغفار باشد، خسارتها و خرابیهای گذشته را جبران و ناهمواریهای آینده را پیش روی انسان هموار میسازد.
وی بابیان اینکه روزه گرفتن در ماه شعبان از فضیلت والایی برخوردار است، اظهار داشت: در روایتی از وجود مقدس پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله نقلشده است؛ ارزاق مؤمنین در ماه شعبان بخش بخش شده است.
راه توفیق درک لیالی قدر
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تأکید بر اینکه اگر کسی میخواهد توفیق درک لیالی قدر را پیدا کند، باید از لحظهلحظههای این ماه بهرهمند گردد و مراقبهها را انجام دهد، تصریح کرد: اعمال انسان در ماه شعبان هفتاد برابر محاسبه و گناهان انسان مورد مغفرت الهی قرار خواهد گرفت و اعمال آدمی پذیرفته میشود.
وی در ادامه به انواع رزق مادی و معنوی اشاره و بابیان اینکه روزه، صدقه، صلوات و استغفار رزق مادی را افزایش و بدان برکت میدهد، یادآور شد: در ماه شعبان ارزاق الهی شعبه شعبه تقسیم میگردد؛ لذا قرائت اول وقت نمازهای یومیه و به جماعت خواندن آنها، تأثیرات بسیار بالایی بر کسب رزق و روزی و برکت آفرینی در تمام فرازهای زندگی دارد.
رزق معنوی
مؤمنی با تأکید بر اینکه تمام توفیقاتی که خداوند متعال به انسان میدهد، رزقی معنوی است، یادآور شد: روزه گرفتن، انس با قرآن، انس با نوافل و توفیق نماز شب در آرامش انسان بسیار مؤثر است؛ مؤمنین در دل شب بر میخیزند، اهل انس با قرآن در دل شب هستند و با قرآن کریم دردهای خود را فهم و درمان آن را از قرآن مطالبه میکنند.
وی افزود: در این ایام بهجای اینکه شب و روز خود را با مرور کانالها و شبکههای بیربط و مباحث بیثمر هدر دهیم، باید با تمسک به آیات الهی و مناجات خود را آماده درک شبهای قدر نماییم؛ در فرازهایی از مناجات شعبانیه میخوانیم «إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَیْکَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِیَاءِ نَظَرِهَا إِلَیْکَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ الْعَظَمَهِ وَ تَصِیرَ أَرْوَاحُنَا مُعَلَّقَهً بِعِزِّ قُدْسِکَ» خدایا کمال جدایى از مخلوقات را، براى رسیدن کامل به خودت به من ارزانى کن و دیدگان دلهایمان را به پرتو نگاه بهسوی خویش روشن کن، تا دیدگان دل پردههای نور را دریده و به سرچشمه عظمت دست یابد، و جانهایمان آویخته به شکوه قدست گردد.
انس با ماه مبارک رمضان با قرائت مناجات ماه شعبان
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه قرائت دعا و مناجات ماه شعبان، زمینه انس انسان با ماه مبارک رمضان و درک شبهای قدر را فراهم میسازد، یادآور شد: هرکسی ذکر خدا را بر زبان جاری سازد، خداوند یادش نموده، انس با قرآن و مناجات الهی، انس با ذات اقدس الهی را به دنبال خواهد داشت.
وی ضمن اشاره به معانی دعا، بر اهمیت صیانت از آداب دعا تأکید کرد و گفت: هرکس متعرض غیر الله شود مغموم است؛ بر اساس روایتی خداوند متعال میفرمایند؛ هرکس وضو بگیرد و نماز نخواند جفا کرده است، اگر وضو بگیرد و نماز بخواند و دعا نکند جفا کرده است؛ حال اگر وضو بگیرد، نماز بخواند و دعا کند و من خدا دعای بندهام را مستجاب نکنم، من جفا کردهام و خدا در حق کسی جفا نمیکند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر به فرازهایی از آیه شریفه « قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللَّهِ»اشاره و با تأکید بر اینکه هیچگاه نباید از رحمت الهی مأیوس شد، ابراز داشت: رازق خداست و رزق تنها از آن ذات اقدس الهی است. عزت دست خداست و همهچیز درید قدرت الهی است.
مؤمنی در بخش پایانی سخنان خود ادعیه ائمه اطهار علیهمالسلام و ذکر مناجات ایام را بهترین شیوه ادب ورزی در دعا دانست و اذعان داشت: نباید از لحظات اجابت دعا غفلت کنیم؛ چراکه گره کور با دعا باز میشود و امواج بلا با دعا دفع میگردد.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام / آپارات