×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳

آیت‌الله محمود رجبی در جلسه‌ی درس اخلاق مدرسه علمیه معصومیه قم که به مناسبت ایام فاطمیه برگزار شد، عنوان کرد: رسیدن به قرب الهی نیازمند محبت و معرفت است و حرکت به سوی خداوند با توجه و بیداری شروع می‌شود که بزرگان دین از این حالت به یقظه تعبیر می‌کنند و معنای آن این است که‌ انسان توجه داشته باشد به اینکه او مسافر است و در این دنیا، فانی است و باید به سرای دیگری که ابدی است حرکت کند. راه های کسب قرب و توجه به خداوند عضو ...

به گزارش عترتنا؛ جلسه هفتگی درس اخلاق آیت‌الله «سید محمد مهدی حسینی همدانی» با موضوع “شرح وصایای رسول خدا صلوات الله علیه وآله به ابوذر” چهارشنبه ۱۶ آبان‌ماه سالجاری در مصلی کرج برگزار شد. وی در این جلسه در تبیین خوف و حزن ممدوح و اقسام و ثمرات آن گفت: بحث خوف از مباحث مهم اخلاقی است؛ یعنی هم در اخلاق بحث می‌شود؛ و هم در سیر و سلوک و یکی از مقامات سلوکی است اما یک فرق‌هایی در مباحث اخلاقی و سلوکی برای خوف است. این استاد ...

به گزارش خبرنگار عترتنا؛آیت‌الله «محمدعلی جاودان» از اساتید اخلاق حوزه علمیه تهران، شامگاه پنج‌شنبه اول آذرماه در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که در مسجد امام خمینی (ره) بازار تهران برگزار شد، با بیان اینکه به گذشته و آینده اعمال و رفتار خود فکر کنید! گفت: هم گذشته‌ها را فکر کنید که خدایی نکرده نکند در گذشته مال کسی را کم و زیاد کرده باشید یا خطا و گناهی کرده باشید که باید بروید و از او رضایت بطلبید، یا در گذشته با کسی دعوا و ...

بررسی سیر مطالعاتی سلوک عرفانی در مکتب تربیتی آیت‌الله کمیلی
03 آذر 1403

آیت‌الله کمیلی خراسانی از اساتید برجسته عرفان اسلامی و یادگار مکتب عرفانی نجف به مناسبت هفته کتاب و کتا‌ب‌خوانی در گفت‌وگویی به تبیین سیره مطالعاتی جهت ورود به عرفان عملی و رسیدن به استاد سلوکی پرداختند و نقشه راهی را برای مشتاقان سلوک عرفانی ترسیم نمودند.

روش ورود علامه طباطبایی به عرفان/چیستی روش شهودی
01 آذر 1403

استاد حوزه گفت: علامه روش شهودی را تثبیت کرد و عرفان به عنوان یک سنت را به اضافه تحلیل عقلی کلان در نظر دارد و در کنار آن هم اجتهاد در شریعت را دنبال کرده است.

وظیفه انسان در مجلس گناه/غافل کیست
01 آذر 1403

صاحب تفسیر مشکاة گفت: در جايی که آدمی نمی‌تواند با گناه مبارزه کند و وضعيتی ناپسند را تغيير دهد، بايد از آنجا بگريزد و آن مکان را ترک کند.

حسد اولین معصیت و رذیله‌ای که در زمین رخ داد
01 آذر 1403

آیت الله سبحانی در جلسه هفتگی درس اخلاق گفت: بین حسد و ایمان تضاد وجود دارد و قابل جمع نیست و اولین معصیتی که در زمین رخ داد حسد بود.

از برکات و فضیلت سحر غافل نشوید
01 آذر 1403

آیت‌الله حسینی همدانی گفت: هیچ خیری به کسی نرسید مگر در سحر. در سحر کلاً رحمت خدا انسان را می‌گیرد. لازم نیست که انسان فقط نماز بخواند. اگرچه بهترین عمل نماز است؛ اما خود بیدار بودن در سحر موضوعیت دارد و بهترین وقت مناجات و عبادت با خدای تعالی سحر است.

اهمیت خودشناسی و عذاب نشناختن خدا
23 آبان 1403

کیفر و عذاب کسی که خدا را نشناسد فراموشی خودش است، پس اگر کسی خدا را شناخت خودش را خواهد شناخت و اگر کسی خودش را نشناخت خدا را هم نمی‌شناسد؛ فرمود این آیه نقیض آن روایت است. 

نماز جعفر طیار یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است
19 آبان 1403

سیدسلمان صفوی با تاکید بر آنکه مبارزه با دشمن غدار بیرونی بدون مبارزه با دشمن درونی مخلصانه نمی‌شود تصریح کرد: جهاد اکبر زیر بنای جهاد اصغر است و «نماز جعفر طَیار» یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است.

چرا کشورهای اسلامی برای گرسنگی مردم غزه کاری نمی‌کنند؟!
19 آبان 1403

مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی در پی هشدار سازمان ملل نسبت به نسل کشی فلسطینیان به وسیله گرسنگی در نوار غزه، نوشت: چرا کشورهای اسلامی و عربی برای گرسنگی مردم غزه کاری نمی‌کنند؟! آیا سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت ۵۷ کشور، توان تأمین مایحتاج دو میلیون مردم بی پناه غزه را ندارد؟!

ابتهاج به گناه چیست و راه درمان آن
11 آبان 1403

آیت‌الله هاشمی علیا، ابتهاج به گناه را گناهی بزرگ از خود گناه دانست و گفت: ابتهاج به گناه به معنای افتخار و خوشحالی کردن به انجام گناه و نشان دادن و به رخ انسان‌های مؤمن و متقی کشیدن است.

اول قدم در کسب فضائل اخلاقی زدودن رذائل است
10 آبان 1403

آیت‌الله سبحانی گفت: روح انسان اگر بخواهد با فضایل مزین شود اول باید رذائل را پاکسازی کند، اخلاق ما دو سو دارد یکی به سمت رذایل و دیگری فضائل و علمای اخلاق ابتدا به تبیین رذایل می‌پردازند و بعد سراغ فضائل می‌روند.