×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 2 دقیقه

آیت الله العظمی مدرسی گفت: قیام امام حسین و صلح امام حسن علیهما السلام از لحاظ ارزش و اهمیت با هم برابری می‌کنند.


آیت الله مدرسی  صلح امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع) با هم برابری می‌کنندبه گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا / عترت: آیت الله العظمی مدرسی در سالروز میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام طی سخنانی با اشاره به مقام والای حضرت عنوان کردند: صلح امام حسن علیه السلام از مسائل مهم و قابل تأمل تاریخی است که باید بدان توجه شود.

ایشان امام حسن علیه السلام را نماد عقل و حکمت توصیف کرده و اظهار کردند: مقام امام حسن مجتبی علیه السلام بسیار والا و شامخ است. ایشان در تمام رفتار و سکنات منحصر به فرد بودند و هیبت ایشان دوست و دشمن را تحت تأثیر قرار می‌داد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مورد ایشان می‌فرماید: اگر بنا بود عقل در شخصی مجسم شود آن شخص حسن بن علی بود.

صلح امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع) با هم برابرند

معظم‌له افزودند: عبادت، خضوع، کرم، اخلاق طیبه و صفات حسنه امام حسن علیه السلام قابل وصف نیست، اما بحث مهم و قابل تأمل در مورد سیره ایشان صلح حضرت است. اگر قیام امام حسین علیه السلام را در یک کفه ترازو و صلح امام حسن علیه السلام در کفه دیگر ترازو قرار دهیم، از لحاظ ارزش و اهمیت با هم برابری می‌کنند».

آیت الله العظمی مدرسی صلح امام حسن علیه السلام را عامل زنده نگه‌داشتن اسلام و شریعت برشمرده و عنوان کردند: برکتی که صلح امام حسن علیه السلام برای اسلام داشت بسیار بود. بنی امیه تنها به دنبال حکومت نبودند، بلکه در پی بازگرداندن جاهلیت بودند و امام حسن علیه السلام با معاهده‌ای که با معاویه انجام داد این هدف شوم را ناکام گذاشت. باید بدانیم سیره و منش ائمه علیهم السلام برای تمام تاریخ است و متعلق به زمان خاصی نیست. باید به مقتضای حال و به تشخیص علما به سیره ائمه علیهم السلام عمل کنیم.

اهمیت صلح امام حسن(ع)

معظم‌له در ادامه افزودند: جریان‌های بسیاری در تاریخ اسلام وجود داشت که خط مشی آن‌ها تنها جنگ و قیام بود و به همین دلیل از بین رفتند. همچون خوارج و در زمان حال داعش و امثال آن.

ایشان ادامه دادند: اگر امام حسن علیه السلام صلح نمی‌کرد، بی‌شک اسلام ضربه می‌خورد. همان‌طور که حضرت علی علیه السلام بعد از رحلت نبی اکرم و غصب خلافت برای زنده نگه‌داشتن اسلام صبر کردند و دست به قیام نزدند. اگر امروز اسلام و اخلاق دینی زنده است، از برکات شهادت امام حسین و صلح امام حسن علیهم السلام است.

آیت الله العظمی مدرسی با اشاره به حدیث مشهور پیامبر که فرمودند: حسن و حسین دو امام هستند، چه قیام کنند و چه قیام نکنند، عنوان کردند: امامت فرای این مطالب است. جنگ در جای خود و صلح در جای خود. بر اساس حکمت و بر اساس آنچه از قواعد دینی و کلام اهل بیت علیهم السلام استفاده می‌شود، باید عمل کرد. ضمن اینکه باید کل سیره ائمه علیهم السلام را در نظر بگیریم؛ حلم، صبر، و صلح امام حسن مجتبی علیه السلام را نیز در نظر بگیریم تا بتوانیم پرچم اسلام را برافراشته نگه داریم.

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

دیگر مطالب سرویس در عترت را اینجا کلیک نموده و بخوانید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.