×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۱ مرداد , ۱۴۰۴

زمان مطالعه: 3 دقیقه

اهمیت رعایت حقوق همسایه در اسلامبه گزارش خبرنگار عترتنا؛حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین هاشمی‌نژاد، ، خطیب حوزوی شب گذشته در مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه بیت‌الرقیه(س) تهران در خصوص حقوق همسایگان در اسلام گفت: کسی که ایمان به خدا و قیامت دارد، همسایه خود را اذیت نمی‌کند. خیلی روایات برای رعایت حقوق همسایه است.

وی ادامه داد: از پیامبر اسلام(ص) در اهمیت همسایه روایت است که فرمودند: همسایه مانند خود انسان است، باید از گناه و زیان مصون باشد نباید ضرری به همسایه برسد؛ احترام به همسایه مانند احترام مادر است، باید نسبت به همسایه اینگونه بود.

توصیه به صبر بر آزار همسایه

استاد حوزه ادامه داد: از امام کاظم(ع) روایت است که فرمودند: « لَیْسَ حُسْنُ الجَوارِ کفُّ الأذی وَ لکنَّ حُسْنَ الجوارِ صَبرُکَ عَلَی الأذی؛ حسن جوار و همسایه خوب بودن، تنها آزار نرساندن نیست، بلکه آن است که بر اذیت همسایه صبور و بردبار باشی.

حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد با اشاره به حقوق همسایه اظهار کرد: در رساله‌ حقوق‌ امام‌ سجاد(ع) در باب حق‌ همسایه‌ بر همسایه‌ آمده است: در غیابش‌ حرمت‌ او و در حضورش‌ کرامت‌ او را حفظ‌ کند و در هر دو حال‌ به‌ او یاری‌ رساند، به‌ دنبال‌ کشف‌ عیب‌ و بدی‌ او نباشد و اگر در این‌ باب‌ چیزی‌ دید آن‌ را بپوشاند و آشکار نسازد.

وی ادامه داد: در سختی‌ها همسایه‌ات را رها نکن، عزیزش فوت کرده یا مشکلی دارد کمکش کن و با او معاشرت کریمانه داشته باش.

برخورد آیت الله حق‌شناس با همسایه تارزن!

اهمیت رعایت حقوق همسایه در اسلامحجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد گفت: از مرحوم آیت‌الله حق‌شناس(ره) نقل است؛ موقعی که ایشان قم بودند همسایه‌ای داشتند که موقعی که وقت مطالعه آیت‌الله حق‌شناس بود، همسایه تار می‌زد و صدا تار خیلی آزاردهنده بود.

وی ادامه داد: روزی همسایه آیت‌الله حق‌شناس مشکلی پیدا کرد و درب خانه آیت‌الله حق‌شناس آمد و گفت چیزی در خانه نداریم برای پذیرایی؛ آیت‌الله حق‌شناس دست همسایه را گرفت و کمکش کرد و اخلاق خوب و تربیتی آیت‌الله حق‌شناس باعث شد که همسایه تار را کنار بگذارد و همسایه خطاب به آیت‌الله حق‌شناس گفت شما آبروی ما را خریدید و من تار را کنار گذاشتم.

ثمره خوشرفتاری با همسایه

حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد گفت: از امام صادق(ع) روایت است که فرمودند: «حُسْنُ الجَوارِ یُعَمِّرُ الدِّیارَ و یَزیدُ فی الْأَعمارِ؛ همسایه داری نیکو، شهرها را آباد و عمرها را طولانی می‌کند.» همچنین حضرت در حدیثی دیگر خوش رفتاری با همسایه را موجب زیاد شدن روزی معرفی می‌کند و می‌فرماید: «حُسْنُ الجَوارِ یَزیدُ فی الرِّزْقِ؛ همسایه داری نیکو، روزی را زیاد می‌کند».

وی ادامه داد: بی‌خبری از حال همسایگان و بی‌توجهی به حقوق آنان، از اموری است که در اسلام نکوهش و از آن به زشتی یاد شده است.

مهمان روزی را با خود می‌آورد

این خطیب حوزوی با اشاره به روایات پیامبر بزرگوار اسلام که حضرت فرمودند کسی را که خود، سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد، مؤمن نمی‌داند و خدا به این محله نگاه نمی‌کند، گفت: اگر به خاطر گرانی و بی‌حوصلگی مهمان را رد کنید، سلب توفیق می‌شوید.

وی ادامه داد: وقتی مهمان منزل شما می‌آید روزی‌اش هم با خودش می‌آورد، و وقتی مهمان شروع به خوردن غذا می‌کند، خدا گناهان اهل خانه را می‌بخشد.

حجت الاسلام هاشمی نژاد با اشاره به رسیدگی به همسایگان نیازمند، اظهار کرد: حضرت امام باقر(ع) یکی از ویژگی‌های مهم شیعه را، رعایت حق همسایگی می‌داند و می‌فرماید: «والتعاهُدُ لِلجیرانِ مِنَ الفُقراءِ وَ اَهلِ المَسکَنَهِ وَ الغارِمینَ و الأَیتام»، از نشانه‌های پیروان ما، رسیدگی به همسایگان نیازمند و تهی دست و بدهکاران و یتیمان است.

خبرنگار: علیرضا برومند

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

منبع خبر : اختصاصی عترتنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.