×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

لزوم خودسازی و زدودن رذائل اخلاقی/نسخه درمان غضب / آیت الله هاشمی علیا / عترتنا

به گزارش عترتنا؛آیت الله سید علی اصغر هاشمی علیا، مؤسس مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر تهران در ادامه جلسات درس اخلاق در مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر که سه شنبه ۱۱ مهرماه برگزار شد، با شرح عبارت هایی از دعای هشتم صحیفه سجادیه پرداخته و اظهار داشت: رذائل اخلاقی و افعال مذموم، خُلق های نفسانی هستند که هر یک به تنها برای شقاوت انسان در دنیا و آخرت کافی است. اگر انسان خود را در این امور اصلاح نکند، نتیجه منفی آن رذیله در دنیا و آخرت دامن‌گیر انسان خواهد شد.

لزوم خودسازی و زدودن رذائل اخلاقی و کسب فضائل

مؤسس مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر تهران افزود: شأن انسان این است که قبل از مرگ و لقاء الهی، خودسازی را برنامه خود بداند و رذائل اخلاقی را از خود دور کند و در کسب فضائل اخلاقی همت کند.

نسخه درمانی رذیله غضب

وی با اشاره به رذیله اخلاقی غضب گفت: دومین رذیله اخلاقی که امام سجاد علیه السلام در دعای هشتم از آن به خدا پناه میبرد و همانطور که هریک از دیگر رذائل اخلاقی یک ضدی دارد و حضرت سید ساجدین علیه السلام برای درمان رذیله اخلاقی غضب نسخه حلم و بردباری را تجویز می کند.

مؤسس مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر تهران با اشاره به متخلق بودن انبیاء و اولیاء الهی به اخلاق حسنه و برخورداری ایشان از فضائل اخلاقی بیان داشت: یکی از کمالات انبیاء و اولیاء الهی عفو و گذشت آن ها بود. اگر زندگی پیغمبر اکرم (ص) و ائمه معصومین علیه السلام را شما مطالعه شود، زندگی این عزیزان سرتا پا عفو و گذشت بوده و با این اخلاق مردم را به دین و معارف الهی جذب کرده اند.

وی ادامه داد: در مورد علما نیز به همین صورت است. عالم اگر حلیم باشد علم او ارزش دارد و اگر حلم نداشته باشد همه را از خودش دفع می کند. حلم است که موجب جذب مردم به علماست.

آثار سوء رذائل اخلاقی در انسان

آیت الله هاشمی علیا با تأکید بر این مطلب که ماندگاری رذائل اخلاقی آثار سوء بسیاری در زندگی مادی و معنوی آدمی دارد گفت: گاهی ممکن است یک فرد مؤمن ۶۰-۷۰ سال درگیر حسد، ریا، بخل، عجب باشد و با این ها هم نماز هم می خواند، روزه هم می گیرد، مکه هم می رود، کربلا و نجف هم می رود، ولی نتوانسته نفس خود را بسازد.

وی با تاکید بر این که اصلاح روح و روان انسان از کارهای مشکل دنیا است ابراز داشت: اصلاح روح خیلی مشکل است اما در قیامت آنهایی رستگارند که با روح سالم در آنجا حاضر باشند: یَوْمَ لَا یَنْفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ اِلاّ مَنْ اَ تَی الله بِقَلْبٍ سَلیمْ. منظور از قلب سالم قلبی است که دچار رذائل اخلاقی نیست و از همه رذائل اخلاقی عاری گشته است.

مؤسس مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر تهران در پایان خاطرنشان کرد: تمام مراحل زندگی پیامبر اکرم (ص)، امیرالمؤمنین علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام برای ما درس و عبرت است. اینها قصه نیست، درس زندگی است و ما باید از روش زندگی ایشان برای زندگی خود درس بگیریم.

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.