زمان مطالعه: 2 دقیقه
به گزارش عترتنا؛ آیت الله «سید علی اصغر هاشمی علیا» تولیت و مؤسس حوزه علمیه حضرت قائم (عج) چیذر تهران شامگاه سهشنبه هشتم آبانماه در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که در این حوزه برگزار شد، در ادامه شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه در این جلسه در شرح فراز «اَلْإِصْرَارِ عَلَی الْمَأْثَمِ» این دعا درباره ابتهاج به گناه گفت: ابتهاج به گناه به معنای افتخار و خوشحالی کردن به انجام گناه و نشان دادن و به رخ انسانهای مؤمن و متقی کشیدن است.
ابتهاج به گناه گناهی بزرگتر از خود گناه
وی افزود: ابتهاج به گناه هم مانند اصرار بر گناه، چیزی زائد بر اصل گناه و خود گناه دیگری است و در اصل دو گناه است یکی انجام خود گناه و دوم خوشحالی از انجام آن گناه! و ابتهاج به گناه بر اساس روایات گناهی بزرگتر و قبیحتر از مرتکب شدن به خود گناه است، زیرا این جرأت بر خوشحالی به گناه و بیاعتنایی به فرمان الهی، اعلام جنگ با خدا و از بزرگترین گناهان است که نتیجهای جز ذلت و تلخی عذاب به دنبال نخواهد داشت.
راه درمان ابتهاج به گناه
این استاد اخلاق درباره راه درمان ابتهاج به گناه گفت: راه درمان این رذیله یاد دائمی خدا و پشیمانی و استغفار از گناهان و پیادهسازی تقوا در قلب و زندگی است.
وی اظهار کرد: قرآن مجید که نسخه عملی انسانهاست، تنها در یک مورد، مؤمنین را امر به فرح و خوشحالی کرده و آن آیات ۵۷ و ۵۸ سوره یونس است که میفرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْکُمْ مَوْعِظَهٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَشِفَاءٌ لِمَا فِی الصُّدُورِ وَهُدًی وَرَحْمَهٌ لِلْمُؤْمِنِینَ* قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِکَ فَلْیَفْرَحُوا هُوَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ؛ ای مردم! یقیناً از سوی پروردگارتان برای شما پند و موعظهای آمده، و شفاست برای آنچه (از بیماریهای اعتقادی و اخلاقی) در سینههاست، و سراسر هدایت و رحمت است برای مؤمنان. بگو: (این موعظه، دارو، هدایت و رحمت) به فضل و رحمت خداست، پس باید مؤمنان به آن شاد شوند که آن از همه ثروتی که جمع میکنند، بهتر است.» مرحوم قمی در تفسیر این آیه میگوید یعنی شیعیان باید خوشحال باشند؛ زیرا تنها آنها از نعمت ولایت معصومین (علیهم السلام) برخوردارند.
این دعا را در قنوت بخوانید
آیت الله هاشمی علیا در پایان با بیان این نکته که رحمت الهی، همان نورانیتی است که خداوند در اثر جهاد با نفس، در قلب آدمی ایجاد میکند، به قرائت این دعا در قنوتهای نماز توصیه کرد و گفت: این دعا را یاد بگیرید و در قنوت بخوانید تا نور پیدا کنید و نورانی شوید: «اللّهم اجْعَل فی قَلْبی نُوراً و فی سَمْعی نوراً و فی بَصَری نوراً و فی لِسانی نوراً و فی یَدی نوراً و فی رِجْلی نوراً و فی جَمیعَ جَوارِحی نوراً». وقتی همه اعضا و جوارح نورانی شد دیگر این اعضا و جوارح فقط برای خدا کار میکنند؛ مثلا انسان با دست خود انفاق میکند و مصداق بارز آن، کمک به مسلمانان و مؤمنانی است که زیر فشار اسرائیل و بمبهای آن قرار دارند.
پایان پیام/.
شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام / کانال ایتا / کانال سروش / پیچ اینستاگرام / آپارات
https://etratona.ir/?p=32105