×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۹ آذر , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: 2 دقیقه

نماز جعفر طیار یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است

 یادواره ادبی «پرچمدار تسبیح» شامگاه جمعه، ۱۸ آبان؛ مقارن با شام شهادت حضرت «جعفر بن ابی‌طالب(ع)» (جعفر طیار) با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب کشورهای ایران، هند، پاکستان و افغانستان با اجرای سیدمسعود علوی‌تبار به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

نماز جعفر طیار هدیه پیامبر(ص) به وی

حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدسلمان صفوی» رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن در ابتدای این نشست با اشاره به «نماز تسبیح» یا همان «نماز جعفر طیار» گفت: حضرت محمد مصطفی(ص) این نماز را پس از بازگشت «جعفر بن ابی‌طالب» از ماموریت «حبشه» به ‌جهت قدردانی از زحمات «جعفر طیار» به ‌عنوان هدیه به او القاء فرمودند.

وی با بیان آنکه القای این نماز جلیل‌القدر از سوی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) به نماد مقام برجسته عرفانی «جعفر طیار» است افزود: این نماز مشتمل بر چهار ذکر قرآنی که حاوی جمال و جلال الهی، تنزیه، تحمید، تهلیل و تکبیر الهی است. تکرار اذکار در قیام، رکوع، سجود و قعود، اشارت بدان است که در همه حال باید یه یاد محبوب و در جهت او بود. تکرار اذکار برای ملکه شدن و رسوخ آن در دل و جان مجاهد عاشق است. آمرزش گناهان و برآورده شدن حاجات از آثار بیان شده برای «نماز جعفر طَیار» است.

کسب انرژی معنوی و قدرت از نماز جعفر طیار

صفوی با یادآوری آنکه به خاطر دارم برخی انقلابیون مومن علیه رژیم طاغوت، جمعه‌ها «نماز جعفر طیار» را می‌خواندند و از قوت و قدرت معنوی آن برای مبارزه با شاه و سلطه آمریکا در ایران مدد می گرفتند خاطرنشان کرد: یک روز قبل از انقلاب یکی از دوستان را دیدم که در خط مقدم جبهه در جنوب لبنان در یکی از پایگاه‌های فلسطینی با طمانینه، «نماز جعفر طَیار» را روز جمعه می‌خواند. صحنه زیبایی بود، جمع عرفان و جهاد، خضوع در مقابل خدا و قیام در مقابل دشمن خدا جملگی در تصویر آن صحنه جمع شده بودند.

نماز جعفر طیار یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر

رئیس آکادمی مطالعات لندن تصریح کرد: امروز نیز «نماز جعفر طیار» انرژی معنوی برای مجاهدین جبهه مقاومت علیه استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌المللی است. مبارزه با دشمن غدار بیرونی بدون مبارزه با دشمن درونی (نفس اماره) مخلصانه نمی‌شود. جهاد اکبر زیر بنای جهاد اصغر است و «نماز جعفر طَیار» یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است. این نماز؛ نماد و پرچم عرفان اجتماعی است. عرفان قرآنی با جهاد، انفاق و تعاون اجتماعی هم‌ساز هستند.

وی ادامه داد: «نماز جعفر طیار» نشان می‌دهد که نمازهای مستحبی برای عده‌ای پیرمرد بیکار نیست؛ بلکه بهترین سردار و دیپلمات صدر اسلام جایزه موفقیتش در ماموریت نماز مستحبی است. «ذوالجناحین» (جعفر طیار) با دو بال به سوی حضرت عشق پرواز کرد؛ بال جهاد و بال عرفان، ذکر و عمل، نماز و جهاد. «جعفر بن ابی طالب» به «طَیّار» و «ذوالجناحین» پس از شهادت و از دست‌ دادن دو دستش ملقب شد. او هم چنین در زمان حیاتش ملقب به «ابوالمساکین»؛ به دلیل یاری فقرا و مساکین بود.

*ایکنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.