×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۷ آبان , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مرتضی غروی در گفت‌وگو با عترتنا به تشریح ویژگی‌ های خاص حضرت معصومه(س) نسبت به سایر امام‌زادگان پرداخت.


ویژگی‌های خاص حضرت معصومه(س) نسبت به سایر امام‌زادگانبه گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا / عترت : حجت‌السلام‌والمسلیمن سید مرتضی غروی از خطبای شهر تهران به مناسبت وفات شهادت‌گونه حضرت معصومه(س) در گفت‌وگو با عترتنا گفت: از امام صادق(ع) روایت شده که حضرت فرمودند: بهشت هشت در دارد که سه در آن از قم باز می‌شود و در ادامه فرمودند که به زودی زنى از فرزندانم بنام فاطمه در آنجا دفن می‌شود که به شفاعت او همه شیعیانم به بهشت خواهند رفتند.

استقبال بی نظیر قمی‌ها از حضرت معصومه (س)

وی ادامه داد: مردم قم هم در استقبال از حضرت معصومه (س) به این شهر بهترین فرش‌های قیمتی را برای استقبال از حضرت انداختند اما نه برای زیر پای حضرت، بلکه برای زیر پای مرکب حضرت و بهترین جای شهر قم که میدان میر بود برای حضرت مسکن آماده کردند.

مقام شفاعت حضرت معصومه (س)

این خطب حسینی در پاسخ به اینکه حضرت معصومه(س) چه ویژگی و برتری نسبت به سایر امام‌زادگان داشتند که چهار امام معصوم توصیه به زیارت ایشان را نموده‌اند، گفت: حضرت معصومه (س) ویژگی‌های خاصی دارند که اولین ویژگی ایشان مقام شفاعت است. هر کس نمیتواند شفاعت کند تنها کسی می‌تواند شفاعت کند که خدا از او راضی است و حضرت معصومه (س) مانند مادرش حضرت فاطمه زهرا (س) خداوند از او راضی است.

وی افزود: شهید و جنین سقط شده هم می‌تواند تعدادی قلیل را شفاعت کند اما همه را نمیتواند. ولی کسی که صاحب عصمت است همه را به طور کلی می‌تواند شفاعت کند و حضرت معصومه (س) این مقام شفاعت را دارد و در زیارتنامه ایشان هم می‌خوانیم: «یا فاطِمَهُ اِشْفَعى لى فِى الْجَنَّه ِ، اى فاطمه (معصومه) در مورد بهشت از من شفاعت کن».

مقام عصمت حضرت معصومه (س)

حجت‌السلام‌ غروی مقام عصمت را از دیگر ویژگی های حضرت معصومه(س) برشمرد و اظهار کرد: ویژگی دوم حضرت معصومه (س) مقام عصمت است و ایشان معصومه هستند. احدی را نمیتوان با ائمه اطهار (ع) مقایسه کرد اما عده‌ای مانند حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت علی اکبر (ع)، حضرت موسی مبرقع (ع)، حضرت زید بن علی (ع)، حضرت علی بن جعفر (ع)، حضرت علی بن باقر (ع) به درجات و مقامات خاصی رسیدند تا جایی که امام سجاد (ع) درباره حضرت ابوالفضل (ع) می‌فرماید: مقامی عموی ما دارد که جمیع شهدا به آن غبطه می‌خورند، اما در بین این امام‌زادگان کسی به مقام حضرت معصومه (س) نمیرسد.

وی اضافه کرد: اسم ایشان فاطمه است و حضرت رضا (ع) فرمایند: اگر کسی نمیتواند به زیارت من بیاید به زیارت خواهر حضرت معصومه (س) در قم برود که همان ثواب نصیب او می‌شود.

این خطیب حسینی افزود: جایگاه زیارت حضرت معصومه (س) تا جایی بالا است که چهار امام معصوم توصیه به زیارت آن حضرت نموده‌اند و فرمودند که کسی که به زیارت حضرت برود بهشت بر او واجب می‌شود. حالا حضرت معصومه (س) دارای مقام عصمت است که تنها فرقی که عصمت ایشان با ائمه معصومین دارد فرق در ترک اولی است و عصمت حضرت معصومه (س) مانند ائمه معصومین نیست بلکه مانند عصمت اولیا است.

کریمه بودن حضرت معصومه (س)

امام جماعت مسجد گلشن اظهار کرد: سومین ویژگی حضرت معصومه (س) کریمه بودن ایشان است که حضرت کریمه اهل بیت (ع) است. حضرت خیلی کریم و دارای کرامات هستند. بنده خودم مدیون حضرت هستم و بارها حاجت گرفته‌ام و عنایات و کرامات بسیار زیادی از ایشان نقل شده است.

وی ادامه داد: در کتاب عنایات معصومیه نقل شده که آقای رمضان ترابی از خادمین حرم حضرت معصومه (س) مشکلی برای خانمش پیش آمد که ایشان به درد مفاصل و آرتروز مبتلا شدند و دیگر نمی توانستند امور منزل را انجام دهند و به همسرش که خادم حضرت بود گفته بود تو که خادم حضرت هستی به حضرت بگو چرا شفای مرا از خدا نمیگیرد و ایشان هم با دلی شکسته از حضرت درخواست کرده بود و حضرت معصومه (س) نیز به اذن الهی شفای ایشان را از خدا گرفته بود.

این خطیب حوزوی خاطر نشان کرد: و همینطور که مشهور است پدر مرحوم آیت الله مرعشی نجفی نیز عمری چله گرفت که قبر جده‌اش حضرت زهرا (س) را به وی نشان دهند اما به وی گفتند برو در خانه حضرت معصومه (س). و همچنین نقل شده که ملاصدرا نیز وقتی در مسائل علمی به مشکل بر می‌خورد راهی قم می‌شد و بعد از توسل به حضرت، مشکل علمی وی حل می‌شد.

مبارکه بودن حضرت معصومه (س)

حجت‌السلام‌ غروی  با اشاره به دیگر ویژگی حضرت معصومه(س) بیان کرد: مبارکه چهارمین ویژگی حضرت معصومه (س) است. به برکت قدم پر برکت و مبارک حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم، حوزه علمیه در کنار حرم مطهر ایشان شکل گرفت که یکی از شاگردان تربیت شده در این حوزه شیخ زکزاکی است که ایشان در آفریقا جمعیت زیادی را شیعه کردند.

وی افزود: در همین حوزه علمیه که به برکت قدوم مبارک حضرت شکل گرفت اکنون بیش از ۷۰ طلبه خارجی از کشورهای مختلف در حال تحصیل هستند که هر کدام تعداد زیادی را در کشورهای خود شیعه کردند. و امروز ما هم در کشور امام رضایی ایران بعد از امام رضا (ع) سر سفره کریمه اهل بیت (ع) حضرت معصومه (س) زندگی می‌کنیم که اگر بلایی هم از این مملکت دفع و رفع می‌شود به برکت این دو بزرگوار و وجود مقدس امام زمان (عج) است.

مهاجره بودن حضرت معصومه (س)

این خطیب حسینی مهاجره را از دیگر ویژگی های حضرت دانست و گفت: مهاجره پنجمین ویژگی حضرت معصومه (س) است که ایشان از مدینه به ایران به قصد زیارت برادرشان اماحجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مرتضی غروی در گفت‌وگو با عترتنا به تشریح ویژگی‌ های خاص حضرت معصومه(س) نسبت به سایر امام‌زادگان پرداخت.م رضا (ع) مهاجرت کردند. و حضرت اینگونه دلتنگ امام زمانش شده بود و به سوی ایران و به قصد زیارت امامش هجرت نمود. حالا آیا ما هم دلتنگ امام زمانمان حضرت ولی عصر (عج) هستیم؟! آیا با حضرت اتصال و ارتباطی داریم که اگر فرج عمومی به تاخیر افتاد، فرج خصوصی برای ما صورت گرفته باشد.

وی ادامه داد: حضرت معصومه (س) نیز با این نیت به سمت ایران هجرت نمودند و طبق روایات در ساوه دشمن به کاروان ایشان حمله نمود و جمع زیادی از همراهان و محارم حضرت که برخی برادران و برادرزادگان ایشان بودند را همگی جلوی حضرت شهید نمودند و سر بریدند که این دیدن این صحنه باعث کسالت و ناراحتی حضرت شد و در برخی روایات هم آمده که ایشان در همین درگیری با زهر مسموم شدند.

حجت‌السلام‌ غروی  افزود: و قرآن هم درباره مهاجرین الی الله از جمله حضرت معصومه (س) که اینگونه مهاجرت نمود، می‌فرماید: « الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَهً عِنْدَ اللَّهِ ۚ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ؛ آنان که‌ایمان آوردند و هجرت کردند و با اموال و جان‌هایشان در راه خدا به جهاد برخاستند، منزلتشان در پیشگاه خدا بزرگ‌تر و برتر است، و فقط اینانند که کامیابند.»، (آیه ۲۰ سوره توبه).

محدثه بودن حضرت معصومه (س)

نوه مرحوم آیت الله غروی اظهار کرد: ششمین ویژگی حضرت معصومه (س) محدثه بودن ایشان است. از حضرت روایات زیادی نقل شده است که حدیث مشهور من کنت مولاه، حدیث منزلت، حدیث فواطم از جمله احادیث مشهوری هستند که از حضرت معصومه (س) نقل شده است.

عالمه بودن حضرت معصومه (س)

وی افزود: هفتمین ویژگی حضرت معصومه (س) عالمه است. در روایات آمده که جمعی از شیعیان خدمت حضرت موسی بن جعفر (ع) رسیدند که سوالاتی داشتند اما ایشان تشریف نداشتند و حضرت معصومه (س) جواب سوالهای آن‌ها را دقیق دادند و موقع برگشت وقتی حضرت موسی بن جعفر (ع) این افراد را دیدند و از موضوع مطلع شدند و جواب‌های حضرت معصومه (س) را هم مشاهده نمودند، حضرت سه بار پشت سر هم تکرار می‌کنند: فداها ابوها. این نشان می‌دهد که حضرت معصومه (س) نیز دارای علم لدنی بودند.

عفیفه بودن حضرت معصومه (س)

حجت‌السلام‌ غروی در پایان به دیگر ویژگی حضرت معصومه(س) اشاره و گفت: هشتمین ویژگی حضرت عفیفه بودن ایشان بود. در این مهاجرت و هجرتی که ایشان به ایران داشتند، تنها و بی محرم نیامدند بلکه عده‌ای از محارم از جمله برادران و برادرزادگان و کنیزان حضرت را همراهی می‌کردند که در ساوه جمعی از آن‌ها به شهادت رسیدند.

وی در پایان اظهار کرد: و در این مدت ۱۷ روزی که ایشان در قم بودند، کسی جز خانم‌ها حضرت را ندید و مردان قمی نیز در این ۱۷ روز از کوچه و محله‌ای که حضرت ساکن بودند، عبور نمیکردند که حتی صدای خانم را هم نشنوند.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

دیگر مطالب سرویس در عترت را اینجا کلیک نموده و بخوانید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.