×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

انسان در زمان نعمت، فقر، غم و ناراحتی روحی چه کند؟!  نظری منفردبه گزارش عترتنا؛ حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد شب گذشته طی سخنانی در حرم بانوی کرامت (س) با بیان این که انسان حالات مختلفی دارد و گاهی از نعمت‌های الهی اعم از مال، سلامتی، عزت، امنیت، اولاد خوب و… برخودار است، اظهار داشت: یکی دیگر از حالات انسان این است که گاهی در تنگناهای مالی و مشکلات روحی و جسمی گرفتار می‌شود؛ گاهی نیز انسان از نظر روحی شاید هیچ مشکلی نداشته باشد، ولی محیط پیرامونی روح آدمی را کدر، آزرده، نگران و مضطرب می‌سازد.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق (علیه السلام) برای دوران نعمت، غم و فقر گفت: امام صادق علیه السلام در روایتی خطاب به سفیان الثوری برای هر یک از حالات «نعمت»، «فقر و ناراحتی روحی» و «اضطراب و حزن و اندوه» راهکارهایی را ذکر کرده اند.

راهکاری برای پایداری نعمت و سلامتی

وی اظهار داشت: امام (ع) می‌فرمایند: برای پایداری نعمت سلامتی، روزی وسیع و امنیت اعطایی ذات اقدس اله، باید خداوند متعال را حمد و شکر نمود؛ انسان زمانی که در نعمت است بیشتر باید به یاد خداوند متعال باشد.

سخنران حرم کریمه اهل بیت (س) افزود: «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ»؛ اگر خداوند را سپاسگزاری کردیم، خداوند نعمت را افزایش می‌دهد؛ شکر نعمت باید همراه با زبان و عمل باشد؛ صرف نکردن نعمت‌های الهی در مسیر عصیان و گناه مهمترین شکرگزاری عملی است.

راهکاری برای مقابله با فقر و مشکلات روحی

این استاد حوزه، با بیان این که امام صادق علیه السلام برای مقابله با تنگ دستی، مشکلات مالی و روحی و دوری از فشار و سختی‌های فقر مسئله استغفار را مطرح می‌سازند، اظهار داشت: استغفار گشایش‌هایی را در زندگی ایجاد می‌کند؛ با استغفار خداوند متعال باران رحمت خود را فرو می‌ریزد و به مال انسان برکت می‌بخشد.

وی به سومین راهکار امام صادق علیه السلام در مواجهه با روحیات آدمی اشاره کرد و یادآور شد: اگر از نظر روحی در زندگی ناراحت شدیم و حزن و اندوه بر ما چیره شد، برای خلاصی از آن باید جمله «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» را زیاد به کار گیریم. این جمله ناراحتی‌های روحی انسان را برطرف می‌سازد.

سخنران حرم کریمه اهل بیت (س)، با تاکید بر این که کلمه «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» اعتراف به توحید افعالی است، خاطرنشان کرد: زمانی که انسان به این معنا معتقد شده این عبارت را به زبان جاری سازد، خداوند متعال نسبت به این بنده لطف نموده، ناراحتی ها، اندوه‌ها و اضطراب‌های درونی و استرس‌های زندگی را به آرامش تبدیل می‌سازد.

وی ضمن اشاره به آیه شریفه «…أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (آیه ۲۸ سوره رعد)، یادآور شد: بر اساس روایات اسلامی ذکر «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِاللَّهِ» کلید فرج و گشایش در امورات زندگی و گنجی از گنج‌های بهشت است که غصه‌ها، ناراحتی‌ها و هموم را از انسان می‌زداید.

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.