×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

عبدالعظیم حسنی(ع) فقیهی مجاهد بود

به گزارش‌ عترتنا؛حجت الاسلام و المسلمین «حسین انصاریان» صبح امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه سالجاری در مراسم سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در آستان مطهر این امامزاده برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به شخصیت کم نظیر حضرت عبدالعظیم(ع) اظهار داشت: امیرالمؤمنین(ع) در خصوص ارزش جلساتی که در راستای بزرگداشت عباد صالح پروردگار برپا می شود، این محافل را محل نزول رحمت الهی توصیف نمودند.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به نسب حضرت عبدالعظیم(ع) خاطر نشان ساخت: نسب آنحضرت از طریق پدر با چهار واسطه به وجود نورانی حضرت امام مجتبی(ع) و از طرف مادر به حضرت سیدالشهدا(ع) منتهی می گردد و از این نسب پاک چنین شخصیت ممتازی پا به عرصه وجود نهاده است.

جایگاه بالای علمی و فقهی حضرت عبدالعظیم(ع)

وی افزود: آن امامزاده عظیم الشأن دارای جایگاه علمی، روایی و فقهی بالایی بود و عظمت ایمانی و جایگاه ویژه ایشان نزد ائمه علیهم السلام سبب آن گردیده تا عالمان رجال شیعی در کتب خود در خصوص ایشان و مورد وثوق بودنشان هیچ تردیدی نداشته و به خود حق اظهار نظر و داوری در خصوص ایشان نداده اند.

شخصیتی جهادی و عالمی مجاهد

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان با اشاره به شخصیت جهادی و سبک زندگی حضرت عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: آن عالم مجاهد همواره در حال مبارزه با طاغوت های زمان و حکومت های فاسد بنی عباس بود و با روش های مختلف تبلیغی سعی داشت به واسطه آیات و روایات، مردم را از ظلم حاکمان آگاه کند و لحظه ای تا پایان عمر مبارکشان در این راه از پای ننشست.

وی ادامه داد: آن حضرت مسیر سخت هجرت را با الهام از آیات الهی برگزید و با مشقت فراوان خود را به منطقه ری رساند و به صورت ناشناخته وارد این منطقه شد و در منزل یکی از شیعیان ساکن و بیشتر روزها را روزه و شب ها را به عبادت می گذارند.

گسترش فرهنگ شیعی در ری از برکات وجود ایشان

این کارشناس مذهبی تدین مردم ری و گسترش فرهنگ شیعی در این خطه را از برکات وجود حضرت سیدالکریم(ع) توصیف کرده و گفت: شیعیان بعد از آنکه متوجه حضور ایشان در ری شدند، خدمتش می‌رسیدند و مشکلات و مسائل دینی، فقهی و علمی خود را خدمتش عرض می نمودند و آن حضرت با اتکا به علوم اهل بیت علیهم السلام مسائل آنان را حل می نمود.

وی با اشاره آیه ۱۰۰ سوره نساء ابراز داشت: خداوند در این آیه می فرماید: هر کس از خانه خود بیرون رود در حالى که به سوى خدا و رسول او رهسپار مى شود، سپس مرگ او را دریابد، پاداشش برعهده خداست؛ طبق این کلام وحی پاداش حضرت عبدالعظیم(ع) به جهت هجرت به نیت تبلیغ دین بر عهده خداوند است و این امر نشان از مقام والای آن محدث علیم دارد.

علم آموزی ایشان از محضر دو امام

این کارشناس مذهبی، حضرت عبدالعظیم(ع) را عاشق دین شناسی، فرهنگ اهل بیت و علم توصیف کرده و خاطر نشان ساخت: ایشان مدت ها در محضر مبارک حضرت جواد الائمه(ع) علم آموخت و سپس نزد امام هادی(ع) زانوی تلمذ زده و کسب فیض نمود و در این مسیر لحظه ای توقف نکرد و به واسطه این کوشش ها به جایگاهی رسید که امروز مرقد مطهرش زیارتگاه شیعیان شده و خداوند قلوب شیعیان را متوجه این بارگاه نورانی کرده است.

وی در پایان افزود: از برکت این حرم نورانی بسیاری از عالمان در علوم مختلف همچون شیخ ابوالفتوح رازی مفسر بزرگ شیعی از این منطقه برخواستند و به اسلام خدمت نمودند که این موضوع خود می تواند برای پژوهشگران مورد تحقیق و تألیف قرار گیرد.

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام / آپارات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.