×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۳

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

آیت الله جاودان از اساتید اخلاق شهر تهران گفت: یک کار بزرگ و ماندگار در راه خدمت به مردم و یا در راه هدایت مردم انجام دهید که ماندگار باشد تا بعد از مرگ نیز برای شما سود بدهد.


کارهای ماندگار در راه خدمت و هدایت مردم انجام دهیدبه گزارش پایگاه تحلیلی عترتنا :آیت الله محمدعلی جاودان از اساتید برجسته تاریخ اسلام و اخلاق حوزه علمیه تهران، شامگاه چهارشنبه ۱۳ اسفندماه سالجاری در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت سرمایه عمر گفت: آدم با زندگی کردن دارد تجارت می کند، چون برای این زندگی از عمرش می دهد و وقتی این عمر را می دهد باید یک چیزی هم در مقابل بگیرد.

این استاد اخلاق حوزه علمیه تهران اظهار کرد: همین که انسان عمر می کند او دارد لحظه به لحظه از سرمایه عمرش را می دهد، حالا اگر توانست تمام این عمر را از خیرات، خدمت و هدایت مردم، و عبادات پر کند سود کرده است؛ اما اگر این عمر را داده و چیز خوبی نگرفته است و در برابر این عمر که از او گذشته چیزی به دست نیاورده است از اینها در روز قیامت به عنوان خسران یاد نموده اند که اینها خودشان را باخته اند. مثلا ۷۰ سال عمر کرده است و سرمایه عمرش از بین رفته و چیزی گیرش نیامده و خودش را باخته است.

اثر کارهای خیر و ماندگار حتی بعد از مرگ

آیت الله جاودان با اشاره به اثرات کارهای خیر و ماندگار حتی بعد از مرگ، گفت: بعد از اینکه انسان از دنیا می رود در ورودی اعمال او بسته می شود، مگر اینکه کاری کرده باشد مثلا  پل، مسجد و مدرسه ای ساخته باشد و اگر اینها بدرد بخورد برای این فرد بعد از مرگ هم وارداتی دارد و او سود می برد، پس اگر کاری کنید که ماندگار باشد و خیر ماندگاری حتی بعد از مرگ داشته باشد.

وی ادامه داد: بعضی از کارهای ماندگار است، مثل حضرت امام(ره) که یک انقلابی به پا کرد که آن انقلاب ماندگار شد و ثمره خوب داشت. که اگر کارهای شما اینجور باشد این یک کار ماندگار است و تا ابد می ماند.

این استاد حوزوی افزود: شما هم یک کاری کنید مثلا یک چیزی اختراع کنید که برای مردم مفید باشد و هر چه این اختراع می ماند و خیرش برای مردم می رسد برای شما نیز این خیر جاری است. یا اینکه اگر شما یک روش خوب باقی گذاشته اید هر چه این ماند برای شما نیز خیرش ادامه دارد. مثلا از برکت رفتار و کرامات و اخلاق و فضائل مرحوم سید بحرالعلوم مردم یک شهر که یهودی بودند مسلمان شدند این یک کار بزرگ و ماندگار است.

عمرتان را حرام نکنید

آیت الله جاودان با تذکر اینکه مراقب باشید که عمرتان هدر نرود و آن را حرام نکنید، بیان کرد: انسان عمرش را حرام نکند بلکه هر چه می دهد از این عمر در مقابل یک چیز مفید هم بگیرد. بنابراین هر وقت بیکار بودید استغفار کنید یا صلوات بفرستید، انسان با این کار دارد عمرش را می دهد اما یک چیز خیلی خوب می گیرد، چون صلوات یک چیز خیلی خوب است.

وی ادامه داد: یا اینکه انسان عمرش را می دهد ولی در عوض دادن آن مواظبت در گناه دارد در تمام لحظات عمرش مواظب است که گناه نکند، این هم دارد عمرش را به سود می گذراند، چون اراده و عمل نموده که خدا را اطاعت کند و گناه نکند و برای دوری از گناه کار می کند پس عمرش را می دهد و سود می کند.

این استاد اخلاق خاطر نشان کرد: اگر کسی اینجور باشد خیلی خوب است و بعد دو رکعت نمازی هم که می خواند با مداومت در ترک گناه این نماز هم یک نماز مقبول است و این دو رکعت نماز سود بخش می شود، که ممکن است با همین دو رکعت نماز بهشت را به او بدهند.

کارهای ماندگار در راه خدمت و هدایت مردم انجام دهید

آیت الله جاودان در ادامه با بیان اینکه کاری کنید که بعد از مرگ نیز ماندگار باشد و برای شما سود بدهد، گفت: نکته دوم اینکه اگر بتواند یک کار بزرگ و ماندگار در راه خدمت به مردم و یا در راه هدایت مردم انجام دهید که ماندگار باشد. رهبر معظم انقلاب از وقتی ایشان عهده دار رهبری شدند و شاید قبل از آن، مسئله قرآن را در کشور رسم نمودند. در صورتی که قبل از آن قرآن مهجور بود ولی الان صدها قاری داریم که حتی بین المللی هم هستند و تحصیل قرآن هم احیا شد، که یک کار خوب و ماندگار است که با این کار کشور آشنای به قرآن شد و باز هم این کار را دارند ادامه می دهند.

وی ادامه داد: با چنین کارهای بزرگ و ماندگار عمر انسان سودبخش می شود. حالا هر چه آن کار بزرگتر و بهتر باشد ثمره اش آن طرف عالم بهتر و بیشتر است. و آدم آن طرف بر کارهایی که کرده وارد می شود و مهمان کارهای کرده خود در این دنیا است و با اعمالی که این دنیا انجام داده آن طرف عالم سر سفره این اعمال خواهد بود.

امام شما کیست؟

آیت الله جاودان در پایان با بیان اینکه امام شما کیست؟ گفت: ایام های خوبی پشت سر گذاشتید؛ تولد امام جواد(ع) و امیرالمؤمنین(ع) بود. امیرالمؤمنین(ع) بزرگ بزرگان عالم و امام متقین است، خدا کند ما نیز یک ذره از تقوا برخوردار باشیم که ایشان امام ما باشد. کسانی که حتی بر فکر و دل خود نیز مسلط هستند و در دلشان فکر بد و حسادت و بخل نمی گذرد و تقوا دارد حضرت، امام آنها است.

وی ادامه داد: امامت یک امر واقعی است و ما واقعا امامان، یا شمر است یا امام حسین(ع) است. اگر رفتار و اعمالمان رفتار شمر و یزدی باشد امام ما آنها هستند، اما اگر رفتار و اعمال ما مثل امام حسین(ع) باشد پس امام ما امام حسین(ع) است.

*اختصاصی عترتنا

پایان پیام/.

شبکه های اجتماعی عترتنا: کانال تلگرام  / کانال ایتا  / کانال سروش  / پیچ اینستاگرام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه عترتنا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.